Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:47, 4. 10. 2019.

| Društvo

U Nišu akcija "Daj pedalu raku" - o važnosti pregleda dojki

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
mamograf
Preventivni pregledi dojke mogu spasiti život; ilustracija; foto: KC Niš

Kako bi podigli svest ljudi, a posebno žena, o značaju preventivnih i redovnih pregleda dojki i ranog otkrivanja drugih "ženskih" bolesti, u Nišu će u subotu, 5. oktobra od 11:30 ispred hale "Čair" biti održana akcija "Daj pedalu raku", u kojoj će akcenat biti i na biciklizmu za koji kažu da je idealan u prevenciji i rehabilitaciji.

Iz Društva žena sa rakom dojke "Biser" pozivaju sugrađane da sutra budu u Čairu i priključe se akciji koja za cilj ima podizanje svesti o tome da redovni pregledi mogu spasiti život.

"Daj pedalu raku" je moto ovogodišnje akcije koja se organizuje u mesecu borbe protiv raka dojke.

Akcija počinje u 13.30 ispred hale "Čair", gde će članovi biciklističkog kluba Naissus preuzeti zastavu, koju će prevesti do starog Kliničkog centra, gde će ista biti okačena ispred Klinike za onkologiju - najavljuju iz Društva.

Osim ranog dijagnostikovanja, kako kažu, žele da promovišu i zdrave stilove života i sport, a akcenat će biti na biciklizmu, koji je idealan u prevenciji i rehabilitaciji žena koje operišu rak dojke.

Kažu da se slični projekti organizuju od 2015. godine širom Srbije, a akciju u Nišu organizuju Društvo žena sa rakom dojke iz Niša, uz podršku Kliničkog centra i biciklističkog kluba "Naissus".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    21:48 // 4. 10. 2019.

    ...da,da sve je to lepo u prici i akciji.

    Sto ne dobije "pedalu" onaj koji je odgovoran sto su TRI od CETRI uredjaja u kvaru za zracnu terapiju. Kako je moguce da su u kvaru NOVI ,savremeni uredjaji i zasto se ne popravljaju ako su stvarno neispravni.
    Sve to treba da bude dostupno pacjentima za lecenje da bi oboleli ''dali pedalu raku''

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: