Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 18. 5. 2020.

| Društvo

U Nišu aktivna samo privremena bolnica "Radon"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
institut niska banja
Na lečenju prema poslednjim informacijama 86 pacijenata; foto: JV

Od četiri privremene bolnice u Nišu, u kojima su se tokom epidemije lečili zaraženi koronom sa blagim simptomima, trenutno pacijenata ima samo u "Radonu" u Niškoj Banji, a koordinator Saša Živić kaže da je hospitalizovano 86 ljudi.

Početkom aprila otvorena je prva privremena bolnica za lečenje od korone u Nišu, u hali "Čair". Za manje od 10 dana, zbog velikog broja pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, u hali nije bilo praznih kreveta pa su otvarane nove - u studentskom domu kod Medicinskog fakulteta i Domu učenika.

U Niškoj Banji su prvo na lečenju bili samo medicinari, vojnici i policajci, a nakon zatvaranja hale i domova na lečenju su svi građani koji imaju virus. Koordinator bolnica i većnik za zdravstvo Saša Živić kaže da je prema poslednjim podacima u "Radonu" na lečenju 86 ljudi.

Svakodnevno se pacijenti testiraju, oni kojima je došao red za testiranje - dodaje Živić.

Ostale bolnice zvanično jesu zatvorene, studentski dom je vraćen studentima, kao i Dom učenika srednjih škola, hala "Čair" više nije kovid centar, ali Živić kaže da to ne znači da ne mogu da se otvore ponovo ukoliko to bude neophodno.

Sve zavisi od epidemiološke situacije, vrlo lako može da bude sve ponovo aktivirano - kaže Živić.

Od epidemiološke situacije zavisi i da li će narednih dana biti pooštrene mere, a moglo bi da bude kažnjivo nenošenje maski u zatvorenom prostoru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Doktor

    01:46 // 2. 4. 2021.

    U Radonu je haos direktorka ne dolazi na poso plasi se covida.Zamenik direktora sve nagurao u Radon osim svoje zene med.sestre koja radi u stacionaru Terme .Malo inspekcija treba da vidi sto arsini nisu isti za sve.U institutu je haos.

  • Bsta Petrović

    09:08 // 29. 5. 2020.

    Banja je posladnjih 3O GODINE OBIČAN KOKOŠINJAC.
    Velike Nišlije i predsednici i gradonacelnici od rotarijanca Dragoslava Pavlovića i prof.Dr. Zivote Zivkovića rodenog banjca pa do gradonačelnika Bulatovića rođemoj nišlije iz Danilovgrada, uhvatite se za ruke.
    Uhvatite se za ruke, PROŞETAJTE SOKO BANJOM I POGLEDAJTE SE!
    SRAM VAS BILO!!!!!

  • Miroslav

    17:40 // 18. 5. 2020.

    Gospodo. Ko sme da se kladi da će naš institut da ostane do kraja samo on kao Covid bolnica i da će na kraju Niška Banja da se proda uz doplatu onima koji su hteli da je kupe relativno skoro ako se neko seća. Možda tako bude i bolje jer ovako i nema perspektivu a kao privatno vlasništvo e onda neće moći gospodo predsednici opština da se tako rad aa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: