Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:26, 3. 3. 2019.

U Nišu besplatan prevoz i za penzionere sa većom penzijom

Gradski prevoz Zbog povećanja penzija, veća i donja granica iznosa za one koji imaju pravo na besplatan prevoz; Foto: V. Milić

Stariji od 70 godina koji imaju penziju do 26.547 dinara, imaće pravo na besplatan gradski prevoz, jer je Gradsko veće Niša povećalo donju granicu za one koji ostvaruju to pravo. Povećanje granice usledilo je nakon povećanja penzija na nivou države, kada je oko hiljadu starijih Nišlija izgubilo pravo na besplatan prevoz.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Milan Mitic

    10:06 // 3. 3. 2019.

    Ovo ne sme biti samo socijalna kategorija.Lica starija od 65 godina imaju uvecan rizik od ucesca u saobracajnim nezgodama i zato drzava treba da dotira alternativu koja smanjuje njihov broj za volanom.Pricamo o zagadjenju ,pojedini gradovi daju besplatan javni prevoz svim gradjanima, propagiraju biciklizam, sve je to povezano.

  • slavko

    10:36 // 3. 3. 2019.

    A penzije su toliko porasle da penzioneri ne znaju sta ce sa parama,mozda i budu pare kad tuze drzavu sto im je Mojsije uzimao svih ovih godina!

  • Alex

    10:38 // 3. 3. 2019.

    A zašto ne razmišljati u pravcu da prevoz bude besplatan za sve korisnike? Koliko bi to koštalo budžet Grada? Jel neko pravio analize o tome? Smanjio bi se broj automobila a tim i zagađenje. U kasnijoj fazi npr. mogli bi i električni busevi da se koriste itd.

    • Milan

      16:10 // 3. 3. 2019.

      Kako mislite za DŽABE da se vozi? Onda ubacite robota neka on upravlja i da se ukine D kategorija

  • Prcko

    11:53 // 3. 3. 2019.

    Vucicev model diskriminacije i unistavanja drustvenih vrednosti. Sve se gleda kroz pare bez postovanja prema godinama, obrazovanju, zaslugama i drustvenom doprinosu. Ko ima vecu penziju jer je vise ucio, vise i duze radio treba biti kaznjen i treba mu uzeti, a lenstine i neradnike tj. glasace ove nazadne vlasti nagraditi.

  • mia

    12:51 // 3. 3. 2019.

    ma ,sve ce daju besplatno kako se priblizava objava lok.izbora u Nisu.hahahaha,to cak ni glupi botovi nece progutati!

  • istina

    13:00 // 3. 3. 2019.

    Sta cemo sa nezaposlenima??? Oni nemaju pravo na bilo kakve benificije, em nemaju posao, em nemaju para, treba prehraniti decu a pun iznos karte za prevoz. Bitno da glasacka masina pravi guzvu po autobusima kad im je dosadno da sede kuci.

  • Mara

    13:27 // 3. 3. 2019.

    Supeeeer

  • Ne

    14:45 // 3. 3. 2019.

    Bravo! Penzioneri nek se voze bespltno, a srednjoskolci nek placaju! Pa, naravno, penzioneri treba da glasaju, a deca maloletna ne glasaju. Zalosno!

  • Milan

    15:41 // 3. 3. 2019.

    A red za sedista nikad veca, a red za bolnicu nikad veca, red za Reč "BESPLATNO" ma kakva bila organizacija prebukirano do kraja.
    Ako su penzioneri budućnost Srbije onda Ćao.

    • Срба

      18:34 // 3. 3. 2019.

      Па управо ти пензионери су изградили својим одвајањима у току својих радних векова све што видиш око тебе, балавче неваспитани! Зар треба побити све пензионере да не постоје?? Нису сви пензионери гласали за ове сподобе на власти!

  • mirjana

    15:42 // 3. 3. 2019.

    direkcija se dodvorava penzionerima zbog izbora a penzionerima treba ukinuti besplatni prevoz a dati nezaposljenima zasto narod da placa za penzionere

    • saša

      21:18 // 3. 3. 2019.

      A zašto bi narod plaćao nezaposlenima

  • Срба

    18:30 // 3. 3. 2019.

    Прекршили се колико су повећали границу! Ово је прејадно! Гомила пензионера живи у сиромаштву и једва крпи крај са крајем, а они подигли границу- за хиљаду динара. Стидите се, багро напредна!

    • Papagaj

      20:40 // 3. 3. 2019.

      Ne treba ni to da im daju oni su svojim glasovima doveli ovu vlast, pa nam sada dele na kasicicu i sve su smanili i ukinulu jos i vazduh i vodu da nam ukinu, samo misle kako i gde ce da se uhlebe.

  • Nislija

    19:23 // 3. 3. 2019.

    Srednjoškolcima i studentima besplatan prevoz.
    Alo gradonačelnik.

    • Sve sami penzioneri

      23:14 // 3. 3. 2019.

      Ne cuje te, on je penzioner, oslabio sluh. Mada do skoro je bio i student tako da bi trebalo da razume i studente i udeli i njima koje zamazivanje ociju pred izbore.

  • Profesor

    20:15 // 3. 3. 2019.

    Treba i penzionerima, mada mislim da je korisnije da svi srednjoškolci u Nišu plaćaju istu cenu karte, a ne da oni koji idu u Ekonomsku, Trgovinsku, Ugostiteljsko-turističku i ETŠ Miju Stanimirović plaćaju više tj. II zonu.

  • Danica Ilic

    22:46 // 3. 3. 2019.

    Zasto penzioneri mladje od 70 godina i sa malim primanjima nemaju neke povoljnosti poput umanjenja cene mesecne karte ako vec ne mogu imati skroz besplatno? Pa njima sada treba ta mogucnost pitanje je da li ce doziveti 70 i vise godina kakvo nam je stanje?

  • ANA

    09:07 // 4. 3. 2019.

    Bravo. Penzioneri su nasa buducnost. Djaci, stufdenti i radnici nisu bitni. Samo se pitam za sta su in potrebne one torbe sa tockicima, kojima nas pogaze po autobusu.

  • TIHOMIR

    16:00 // 4. 3. 2019.

    Vec je pomenuto ali ne mogu da verujem i razumem zasto penzionere svrstavaju u grupu do i od 70 godina starosti???

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: