Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 26. 4. 2015.

| Društvo

U Nišu bumerang bacali i đaci iz Slovenije i Bugarske

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
bumerang
Finale je 8. maja u 11. sati

Na kvalifikacijama za finale 4. takmičenja u bacanju bumeranga „Bum fest“ koje će đaci niške Mašinske škole „15. maj“ organizovati 8. maja, takmičilo se više od stotinu đaka iz Niša, Svrljiga, Aleksinca i Vlasotinca, a prvi put i iz Slovenije i Bugarske.

Kao najmlađi među bacačima bumeranga izdvojio se đak IV razreda iz Slovenije, koji je poenima prestigao starije od sebe.

Ian je došao sa turistima. On i njegova majka su poželeli da se i on takmiči. Budući da je festival otvoren i za učenike osnovnih škola odlučili smo da ga pustimo. Iako je tek učenik četvrtog razreda Ian je pokazao zavidno znanje - kaže direktorka škole Slavica Jukić.

Bumerang-3 Prvi put su se za finale kvalifikovali i osnovciIdejni tvorac festivala jedinstvenog u regionu Ivan Nogić nije očekivao da će jedna skromna srednjoškolska radionica prerasti u pravi gradski festival, koji je ove godine postao i međunarodni.

Kada sam pre četiri godine otišao kod tadašnjeg direktora sa svojim predlogom, nisam ni slutio da će ta manifestacija dostići status koji sada ima. Zaista mi je drago što su Nišlije i ostali posetioci prepoznali značaj i inovativnost ovog festivala, te nam dali podršku - kaže Ivan Nogić, sada profesor mašinskih predmeta u TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca.

Bumerang-2 Rekordan broj i učesnika i gledalaca na kvalifikacijamaMeđu učenicima koji su osvojili dovoljno poena da se nadmeću u finalu je Iva Zlatković, učenica Pravno-poslovne škole iz Niša.

Iako se takmičila prvi put, osvojila je maksimalan broj bodova. Spretnost će 8. maja u 11 sati morati da dokaže u konkurenciji sa učenicima 7 srednjih i 2 osnovne škole.

Da i tog dana sve protekne u najboljem redu pobrinuće se školski volonterski tim.

Radimo od septembra, zajedno sa profesorima smo išli na razgovore sa donatorima, pripremali PR sektor, protokol i drugo. Zaista mi znači što sam član jednog ovakvog tima - kaže Lazar Tošić, učenik treće godine.

Festival će u centru grada biti promovisan 5. maja na „Ulici otvorenog festivala“.

„Bum fest“ je ove godine podržala Ambasada Australije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • diki

    14:10 // 26. 4. 2015.

    Bravoo ljudi ponosan sam na nis

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: