Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 10. 2. 2018.

| Društvo

U Nišu diskusija "Pitajte me bilo šta o Evropskoj uniji"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sem Fabrici šef delegacije eu u srbiji foto Evropski progres
Debatu organizuje Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji - Kraljevo; foto: Evropski Progres

O procesu evropskih integracija, odnosima i pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, kažu u EU info kutku, sa građanima će u Nišu razgovarati šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici. Diskusija “Pitaj me bilo šta o EU” zakazana je za 13. februar u hotelu New city.

Pitanja za gosta će se prikupljati pre i tokom debate, iz publike, ali i putem društvenih mreža, pošto će se događaj prenosi uživo putem linka. Ideja je, pričaju organizatori, da se u javnosti pokrenu teme značajne za Srbiju u procesu evropskih integracija i pruže proverene i korisne informacije.

Učesnici će imati jedinstvenu priliku da direktno u razgovoru sa ambasadorom Fabricijem saznaju više o novoj Strategiji proširenja EU i mogućnostima da Srbija postane članica EU 2025. godine. Format debate "Pitaj me bilo šta" ima za cilj da publici približi određenu temu, u ovom slučaju proces evropskih integracija, odnose i pregovore o pristupanju Srbije i EU - kažu organizatori.

Debata će, prema najavama, trajati od 15:30 do 16:30, ali je potrebno da učesnici dođu 15 minuta ranije, kako bi se registrovali. Samu diskusiju će voditi novinarka Radio televizije Srbije Nataša Đulić Banović.

Prijave su obavezne i otvorene do ponedeljka, 12. februara od 12 sati, kako piše na Fejsbuk događaju, na mejl [email protected].

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Primus

    14:20 // 13. 2. 2018.

    Srbija je društvo sa najvećom nejednakošću u Evropi kada se gleda razlika u dohotku onih sa najvećim i najmanjim primanjime pokazala je Anketa o prihodima i uslovima života (SILC) koju Republički zavod za statistiku vodi od 2013. godine, a koju je analizirao Fond za razvoj ekonomske nauke.

  • Aperkat

    07:20 // 11. 2. 2018.

    Zasto se clanice E.U. a ujedno i NATO,ne izvine zbog muckog bombardovanje Srbije,neduznog naroda i ogromnog broja civilnih zrtava?

  • Овца за шишање

    21:14 // 10. 2. 2018.

    Пријатељи из ЕУ
    подршку нам дају
    за НАПРЕДНУ идеју
    СВЕ НА РАСПРОДАЈУ!

    Лажу врло вешто
    скинули нам гаће,
    ОСТАДЕ ли нешто
    што Србин НЕ ДАЋЕ?!

    А, алтернатива?!
    И она је ИСТА.
    ЕУ нек' је жива
    још година триста!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: