Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 31. 1. 2019.

| Društvo

U Nišu i Vranju opet protest “1 od 5 miliona”, prvi put i u Leskovcu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
protest
Protesti se šire na jug; foto: Vanja Keser

I ovog petka 1. februara će se na Trgu kralja Milana u Nišu čuti pištaljke, na četvrtom protestu koji se organizuje pod parolom "1 od 5 miliona", a drugi put će deo građanskih protesta biti i građani Vranja koji će se u okupiti u centru od 18 sati. Prvi put se protestima pridružuju i Leskovčani - u istom terminu ispred Narodnog muzeja.

Uz poziv građanima da i oni budu "1 od 5 miliona" Pokret mladih "Za Niš bez straha" pozvao je nezadovoljne da se okupe na centralnom trgu u 18 sati. Najavljeno je da će se prisutnima obratiti poznati sportski komentator Milojko Pantić.

Pozivamo sve građane Niša, a pre svega mlade, koji zbog katastrofalnih rezulata ove vlasti masovno napuštaju Niš, da dođu i pokažu šta misle o ovoj vlasti i o načinu na koji ona vodi Grad - poručuju iz Pokreta.

Zahtevi koje su već tri puta ponavljali na protestima dosad nisu ispunjeni pa će ih sutra ponoviti.

Podsetimo, prošle nedelje se na niškom protestu okupilo oko 1.500 nezadovoljnih građana, a uz zvuke bubnja, pištaljke i sneg koji je neprestano padao, okupljeni su poručili "dosta režimu". Građanske proteste podržali su i profesori i advokati sa juga Srbije.


Drugi protest "1 od 5 miliona" u Vranju

U Vranju će se ovog petka od 18 sati održati drugi po redu protest “1 od 5 miliona", koji je rezultat građanske inicijative, ali ga je podržalo nekoliko opozicionih političkih stranaka.

Kako je najavljeno, prisutnima će se na protestu obratiti hirurg Vukašin Antić iz Vranja i profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu Tamara Milenković Kerković.

Prošlog petka se na prvom protestu u Vranju okupilo više stotina građana koji su pozvali i gradonačelnika da im se pridruži na protestima.


Protest nezadovoljnih građana prvi put u Leskovcu

Nakon protesta “ljutih mama” koje su na ulice izašle prošle subote, Leskovčani nezadovoljni stanjem u gradu i čitavoj zemlji pridružiće se protestima “1 od 5 miliona”. Građani će na ulice izaći u petak, 1. februara, a okupljenje su najavili u 18 sati ispred Narodnog muzeja.

Poziv se za leskovački protest širi preko društvenih mreža pod parolama “Stop odumiranju Leskovca” i “Šetamo za Leskovac”. Osim okupljanja ispred Muzeja, najavljena je i protestna šetnja, ali se ruta za sada ne zna.

Nezadovoljne mame prošle subote prošetale su ulicama grada i tada su pozvale Leskovčane da i oni započnu proteste koji se održavaju širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    10:09 // 1. 2. 2019.

    Na žalost , po komentarima i prisutnima ...može se "videti i oceniti" stvarno stanje "naše" i "njihove" Srbije ! Tu su prisutni ljudi srednjih godina /40-50/ , jedni koji su se uhlebili , ko zna kako i sa kojim kvalifikacijama i oni su zadovoljni...svakako , a sa druge strane su drugi - koji su ostali bez posla,predpostavljam sa visokim školama , jedva iškolovali decu /koja su otišla u EU/ !

  • ljuba slavković

    09:50 // 1. 2. 2019.

    Svaku vlast trteba kritikovati. Aliraditi to na isti način kao i ranije kada je iziograno najveće poverenje građana,sada neće proći.Ne kaže se : Jednom zec prođe između nogu. Drugi put pogine.
    Zna se ko je režiser a narod neće ponovo za iste

  • Miran

    08:51 // 1. 2. 2019.

    Istina je daleko za masu ona je uvek u pojedincu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: