Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 27. 1. 2015.

| Društvo

U Nišu je rođen "The Constantine"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Constantine.jpg
Fotografija table nalazi se i u blogu "profesionalnog putnika" (foto: davidsbeenhere.com)

Na tabli pored auto-puta, na 10 kilometara ispred ulaza u Niš, na engleskom jeziku piše da je taj grad mesto rođenja Konstantina Velikog, ali sa greškom zbog koje bi đaci dobili jedinicu.

Na putokazu pre svega namenjenom turistima piše da je Grad Niš, odnosno "City of Nis" - "The Birthplace of the Constantine the Great", sa određenim članom ispred vlastitog imena koji je višak.

Ne stavlja se "the" ispred imena. Za ovako nešto bih čak i osnovcu dala jedinicu. Jednostavno, ispred ličnih imena ne stavljaju se ni određeni, ni neodređeni član - kaže diplomirani filolog za engleski jezik i književnost Natalija Stojković.

Iz Turističke organizacije Niša kažu da odgovornost zbog ove greške nije njihova.

Tu signalizaciju smo mi radili, ali je došlo do greške kod firme koja je radila štampu. Greška nije naša - kaže portparol Turističke organizacije Ivana Marjanović.

Ovaj propust neće uočiti samo turisti i vozači auto-putem ka Nišu, već i posetioci sajta davidsbeenhere.com, na kome je njegov osnivač Dejvid Hofman objavio blog o tome šta u Nišu treba raditi i posetiti, što je ilustrovao i fotografijom ove table.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    16:39 // 28. 1. 2015.

    to je neki strucnjak sa vecernjim fakultetom!

  • Ljilja

    05:55 // 28. 1. 2015.

    Kod nas u prevodima sa enleskog na srpski mnogo koristimo of the nekoga ili necega. Cesce se u govoru koristi: "Constantine the Great's birthplace", "Djordje's house" ne "House of Djordje".

  • jack

    00:42 // 28. 1. 2015.

    ...napredno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: