Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 16. 9. 2020.

| Društvo

U Nišu jedna učenica kovid pozitivna, deo njenog odeljenja u izolaciji

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
skola-foto-aleksandar-kosti
Jedna učenica se zarazila, celo odeljenje izolovano; foto: A. Kostić

Zbog toga što je ustanovljeno da je jedna učenica niške gimnazije zaražena koronom, grupi od petnaestak đaka sa kojima je delila učionicu određena je samoizolacija, kaže načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo.

Gejo nije precizirao u koju školu ide devojčica, već samo da je u pitanju jedna od gimnazija, ali jeste da se koronom nije zarazila u školi.

Sem nje, još dvoje učenika u Nišavskom okrugu je zaraženo koronom, ali oni nisu išlu u školu, kaže Gejo. Njih desetak je u samoizolaciji, ali niko od njih nije kovid pozitivan.

Ovo je zanemarljiva cifra, ali mi smo oprezni. Na sat, pola sata javljaju iz škola kakvo je stanje. Moramo da budemo mnogo oprezni, da se srednjoškolci edukuju - priča Gejo.

U Pirotskom okrugu nema kovid pozitivnih učenika, kaže Gejo, a u Topličkom je jedna, ali za nju je avgusta to ustanovljeno, pa nije ni pošla u školu.

Inače, ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je jutros da je da je u prve dve nedelje nastave u osnovnim i srednjim školama virusom korona zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih. Najviše njih je u Beogradu, a sporadičnih slučajeva ima u Nišu, Vranju, Leskovcu.

Koliko je đaka zaraženo u Leskovcu i Vranju, pokušali smo da saznamo od načelnice Školske uprave Leskovac, ali još uvek nema odgovora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DomZdravljaPropo

    08:20 // 19. 9. 2020.

    Kaze niko nije zarazen od ovih u izolaciji...a ja bih da znam koliko je od njih testirano uopste...danas sam bio do doma zdravlja i sada sam samoizolovan, jer kasljem i imam temperaturu i vrv je prehlada obicna, ali dok ne budem siguran necu da izlazim.Akcenat na SAMOIZOLOVAN, jer mi ni to niko nije rekao da treba da radim. A testova za koronu...NIGDE!

  • Куку леле

    08:45 // 17. 9. 2020.

    Не сме више нико ни да кине ни да се накашље,нпр због прашине у учионици,алергије...

  • Кими

    03:21 // 17. 9. 2020.

    Ови нас задржавају?! Држали нас у "затвору" преко викенда и после 18 ч. а сада "део одељења" под надзором. Дакле, ми смо луди када их не сменимо зауве

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: