Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 3. 5. 2021.

| Društvo

U Nišu još 29 novozaraženih od kovida

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
korona
Još 29 novozaraženih u Nišu; foto: V. K.

Od 156 testiranih osoba, kod 29 potvrđen je virus korona, pokazuju poslednji podaci Doma zdravlja Niš. Broj pregleda je tokom vikenda bio u blagom padu, te se u kovid ambulante Doma zdravlja juče javilo 375 ljudi, saopštavaju iz te ustanove.

Za razliku od prethodne nedelje kada je u ambulantama bilo i do 800 pregleda, tokom vikenda je taj broj bio znatno manji, a takođe je manji broj prvih pregleda za 2. maj nego što je pokazivao izveštaj za 1. maj.

Od ovog broja 91 njih javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 284 obavilo kontrolni pregled - navode na sajtu Doma zdravlja.

Od ukupnog broja testiranih petina je bila pozitivna na virus.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 37 pacijenata kojima je urađena radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 136 laboratorijskih analiza - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Sve informacije o virusu korona dostupne su ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Jovanovic

    13:32 // 3. 5. 2021.

    "Ljudi se manje javljaju tokom praznika" ali je procenat zarazenih i dalje veoma veliki 19-20% od testiranih .Kakvo popustanje mera ocekujete ?
    Pandemija je i dalje veoma prisutna velika je prisutnost virusa medju ljudima

    • O čemu ti pričaš

      19:44 // 3. 5. 2021.

      A kako bi bilo da izađeš malo iz čaure RTS-a, skineš skafander, rukavice, vizir, masku i počneš normalno da živiš a ne da ti drugi ispitaju mozak...

  • Bulevarka

    13:05 // 3. 5. 2021.

    Naravno da je dvojac koji o svemu odlucuje radio i juce kako bi sebi upisao dnevnice, naravno da radi i danas jer zasto se odreci neceg kad mozes da uzmes bez kontrole ali zato radnicima se placa koliko taj dvojac misli a ne koliko se zaradi sto nigde u Srbiji nema, a posle cudno kad pisem da je Severna Koreja u pitanju i idalje svi cute a svi sve znaju za bruku za zdravstvo,grad, SNS, Loncara

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: