Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 8. 10. 2017.

| Društvo

U Nišu još nije počela grejna sezona, stanovi bili topli zbog proba

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Gradska toplana
Grejna sezona počinje 15. oktobra; Foto: Arhiva JV

Iako je bilo negodovanja korisnika, naročito posle vesti da su u drugim gradovima počeli sa grejanjem, Nišlije su odahnule jer su u subotu, kada je bilo i izuzetno hladno za ovo doba godine, radijatori bili topli. Ipak, direktor Toplane Predrag Milačić kaže da grejna sezona nije počela, već da su grejanje pustili kako bi isprobali sistem.

Zbog toga su stanovi Nišlija bili topli u danu koji je, sudeći po temperaturi, više ličio na zimski nego na jesenji.

Imate sve pohvale za početak grejanja.....pre par dana sam bio rezigniran činjenicom da je Beograd krenuo sa grejanjem a Niš još uvek nije. Osećao sam se tada kao građanin drugog reda. Uredno plaćam sve vaše račune i tako ću nastaviti i u buduće. Želim da živim u gradu Nišu koji je reprezentativan po kvalitetima u svakom pogledu - kazao je jedan Nišlija.

Međutim, to što su radijatori bili topli je zbog proba koje su, objašnjava Milačić, ponovljene i tamo gde nije bilo potrebe, kako bi se stanovi ugrejali jer je u subotu bilo ispod 10 stepeni.

Građani su bili sa zagrejanim stanovima zbog toga što smo juče radili tople probe, a i danas evo upravo gasimo kotlove. Probali smo to što je trebalo da se proba, a temperatura je već zadovoljavajuća da bismo isporučivali energiju koja nije potrebna - kaže Milačić.

On dodaje da sezona neće početi pre 15. oktobra, jer se uskoro očekuju temperature oko 20 stepeni.

Neka naša iskustva su da ako je maksimalna dnevna temperatura iznad 12 stepeni, da to nije neophodno. Vremenska prognoza kaže da će u roku od 3 dana da dođe na oko 20 stepeni, tako će da se zadrži do 20. oktobra. Imali smo juče taj dan koji je iskočio, zbog toga smo ponovili toplu probu i tamo gde nema potrebe da se radi čisto da bismo dogrejali stanove da ljudi budu zadovoljni - dodaje.

Inače, tokom toplih proba koje su radili tokom nedelje, primećeni su kvarovi u Stanoja Bunuševca i Prijezdinoj ulici, gde su, prema rečima direktora Toplane, u toku remonti. Milačić uverava da će do početka sezone sistem biti potpuno spreman da greje Nišlije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    19:10 // 10. 10. 2017.

    Da u Pariske Komune 21 bilo je izuzetno toplo i dalje je, ali zato sto radi KLIMA!!! Trebate da gledate temperaturu u stanu a ne napolje!!!

  • KLIMATSKE PROMENE

    17:11 // 9. 10. 2017.

    ZATVORITI TOPLANU! Nema potrebe da radi- zbog klimatskih promena, danas +22. Sva partijska piskarala prebaciti u privatan sektor na motanje kablova, a radnike šljakače u niške opštine- da malo uživaju!

  • Ljiljana Spasić

    14:26 // 9. 10. 2017.

    Na Bulevaru Nemanjića kod Zone 1 za vikend uopšte nije bilo grejanja ili tople probe, radijatori ledeni. I pored redovnog plaćanja Toplani klima mora da se uključuje ovih dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: