Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 19. 12. 2018.

| Društvo

U Nišu može da vozi najviše 850 taksija

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
taxi
Ima li potrebe za više taksi vozila? Foto: ilustracija/ flickr - BluNew.org

Pozivajući se na novi Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju koji je predvideo da lokalne samouprave treba da donesu dokument koji određuje maksimalan broj taksi vozila na ulicama, Gradsko veće usvojilo je ovaj akt, kojim je dozvoljeno da u Nišu može da vozi najviše 850 taksija.

Kako navode iz Sekretarijata za komunalne delatnosti i saobraćaj, analiza koju je uradila Visoka tehnička škola, pokazala je da je optimalan broj taksija na niškim ulicama 765. Sekretarka Vladislava Ivković kaže da ih je trenutno sa TX registarskim oznakama 25 manje, a kako se navodi u Rešenju o utvrđivanju maksimalnog broja taksi vozila, izdato je 999 krovnih oznaka za taksi.

Ovo Rešenje predviđa da taksija u Nišu bude najmanje 688, a najviše 850 vozila.

Utvrđeno je da broj od 850 vozila treba da zadovolji sve prevozne zahteve na teritoriji grada Niša koji se ispostavljaju prema sistemu taksi prevoza, posebno ako se uzme u obzir povećanje broja zaposlenih i otvaranje novih fabrika koji generišu povećan broj putnika kao i neophodnost sagledavanja novonastalih saobraćajno-tehničkih uslova - navodi Ivkovićeva.

Inače, kako je najavila sekretarka, očekuje se još izmena u Odluci o taksi prevozu u Nišu.

Izmena Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju uvela je još neke novine koje ćemo sada razrađivati i verovatno u nekom narednom periodu doneti novu Odluku o taksi prevozu - dodaje Ivkovićeva.

Sudeći po periodu čekanja taksija, za koji građani kažu da je sve duži, a naročito kada je loše vreme, Nišu bi dobrodošlo više vozila.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jova

    19:39 // 20. 12. 2018.

    Kakve su to gluposti, ograničenje aa broj taksista treba da bude samo stručni ispit, koji treba da organizuje drzava. Omogućite slobodnu konkurenciju.

  • Vucic Srdjan

    17:48 // 20. 12. 2018.

    Vozio sam se vise puta sa razlicitim taxi udruzenjima i svi su bili super. Automobili su relativno cisti usluga veoma brza i vozaci prijatni...

  • Pera

    15:15 // 20. 12. 2018.

    Da li bi Visa tehnicka skola mogla da napravi slicnu analizu koliko je kladionica “optimalno” u gradu, pa da gladska uprava ogranici broj na plus minus 5%. Ili broj kafica, apoteka, burekdzinica,... Zasto isto nije definisano kod frizera i salona lepote. Da li vi znate koliko bi lakiranje noktiju kostalo vise i bilo unosniji biznis kad bi bilo dozvoljenjo 8-10 salona u Nisu. Toliko je optimalno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: