Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 17. 4. 2020.

| Društvo

U Nišu na lečenju od korone 568 pacijenata, u Leskovcu 90

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
novi klinički centar
Više pacijeneta u privremenim bolnicama u Nišu; Foto: Vanja Keser/JV

Od poslednjeg preseka u 15 sati do sada u Srbiji su testirane još 3.094 osobe, a pozitivno na virus korona su 372. Ukupno je hospitalizovano u Srbiji 3.765 pacijenata, od kojih u niškom Kliničkom centru 568, a u Opštoj bolnici u Leskovcu njih 90. U odnosu na juče 35 pacijenata je više u privremenim bolnicama u Nišu - ukupno 644. U poslednja 24 sata preminulo je još 7 osoba.

Na respiratorima su u Srbiji 122 pacijenta, a prema rečima epidemiologa Predraga Kona, 18 njih je u Nišu. Na bolničkom lečenju u Nišu je 568 pacijenata, 71 više nego juče.

U Kliničkom centru u Nišu, u starom delu hospitalizovano je 220, u novoj zgradi 348 pacijenata. U Opštoj bolnici u Leskovcu nalazi se 90 pacijenata - rekao je Kon.

U privremenim bolnicama u Nišu smeštena su 644 pacijenta - u hali "Čair" i Hotelu "Centro turist" 296, u Domu studenata Medicinskog fakulteta 217 i Hotelu "Zelengora" u Niškoj Banji 131.

U poslednja 24 sata preminulo je još 7 osoba - 5 muškog i 2 ženskog pola. Ukupno preminulih od početka epidemije je 110, a procenat smrtnosti do sada je 1,93 %.

U ustanovama socijalne zaštite ukupno je na virus korona pozitivno 312 korisnika i 70 zaposlenih, a najveći broj među njima čine korisnici Gerontološkog centra u Nišu.

Od početka epidemije testirano je 6.567 zdravstvenih radnika, na kovid je pozitivno 616, dok se za 954 čekaju rezultati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • A srecni dobitnik jeeee...

    07:15 // 18. 4. 2020.

    Juče idem ulicom,u susret mi ide SNS-ovac,znam ko je,zaposljen u objedinjenoj naplati.Deli koverte sa racunima.
    Brka-bradica gruva i kaslje,sve u one koverte.
    Sta mislite,ima li koronku?

  • Vaskularni pacijent Milos O.

    20:55 // 17. 4. 2020.

    Pa jeste corona zauzela 1 mesto u bolnici. Ali nadlezni treba da znaju da ima i nas drugih pacijenata.Dugujem zahvalnost dr.Milicu ostavio me u zivotu

    • Srdjan

      07:55 // 18. 4. 2020.

      Milose apsolutno ste upravu.Brat ima karcinom.Primio 3 hem.terapije i salju ga na infektivno.Svi se plase i beze pravdajuci se procedurom.Covin 19.

  • banjac

    18:48 // 17. 4. 2020.

    To sto niko ne obezbedjuje zelengoru , gde se kovid pacijenti slobodno setaju sumskim stazama(mozda zato sto su panduri pa im niko nista ne sme) i to sto nis ekspresovim autobusom pacijenti koji se prebacuju ostavljaju na setalistu sami nikom nista... ovo je lako proverljivo dodji te ispred i sami se uverite .. Hvala Nisavskom krizno stabu sa Sotirovskom (koja se pojavila nakon mesec dana od

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: