Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 7. 5. 2020.

| Društvo

U Nišu nije podneta nijedna prekršajna prijava zbog bakljada

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti, N1
bakljada
Prekršajnom sudu nije podnet ni jedan zahtev koji se tiče bakljade; foto: JV

I dok direktor policije Vladimir Rebić kaže da je u poslednjih nedelju dana podneto 56 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv onih koji su palili baklje, u Nišu kao jednom od gradova gde je tokom bakljade bilo i incidenata, prema podacima Prekršajnog suda, nije podneta nijedna prijava. Iz policije nema odgovora da li će prijave biti podnete na jugu.

Bakljada kao odgovor Srpske napredne stranke na buku građana i lupanje u šerpe počela je pre nešto više od nedelju dana. Policija se do danas tim povodom nije oglašavala, a u Nišu nije ni reagovala na prijave građana, niti odgovara na pitanja novinara.

Policajci su Južnim vestima posvedočili da im je bilo zabranjeno da reaguju na kršenje policijskog časa građana koji su ulazili na krovove zgrada, palili baklje i puštali sa razglasa "Đilase lopove".

OMK_9864 Direktor policije kaže da su profesionalno radili i podneli prekršajne prijave i zbog bakljadi; foto: MUP Ipak, da je policija profesionalno postupala prethodnih nedelju dana kada je nebo gorelo od baklji usred zabrane kretanja, kako prenosi N1, rekao je direktor policije Vladimir Rebić. Profesionalnost policije ilustrovao je podatkom da je za 7 dana podneto 113 zaheva za pokretanje prekršajnog postupka.

Od toga je 56 prijava podneto protiv onih koji su palili baklje, kaže Rebić, a jedna prijava više protiv građana koji su "protestovali zbog policijskog časa".

Mi smo konkretno u poslednjih šest, sedam dana, nakon konsultacije sa dežurnim javnim tužiocem i prezentovanjem konkretnih činjenica podneli 113 zahteva za poketanje prekršajnog postupka jer su u vreme policijskog čas pojedini gradjani kršili zabranu - rekao je Rebić.

Niš je bio jedan od gradova prepoznatljivih po bakljadama - prva je umalo završena požarom, a poslednju su sprečili građani u Opštini Palilula.

Ipak, policija nije podnela nijednu prijavu zbog paljenja baklji u Nišu, kaže predsednik Prekršajnog suda Mišel Marković.

Nijedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nije podnet zbog baklji, odnosno narušavanja javnog reda i mira. Bilo je narušavanja druge vrste, ali što se tiče baklji ne, to je podatak zaključno sa jučerašnjim danom - kaže Marković.

okupljanje bakljada opština Palilula 1. maj 2020. Do juče ni jedna prekršajna prijava, direktor policije kažu da su radili profesionalno; foto: Vanja Keser Takođe nije podneta ni prijava koju je direktor policije nazvao protestom zbog policijskog časa, odnosno građanskog bunta protiv diktature, kako je nazvana akcija u kojoj građani lupaju u šerpe i duvaju u pištaljke sa svojih terasa.

Predsednik suda kaže da to što do juče nijedna prijava u Nišu nije podneta ne znači da neće.

To radi policija, možda će i podneti protiv nekoga. Za sada je tako i do sada nije. To je procedura, dok se to sačini i preda nama prođe par dana, ali zaključno sa jučerašnjim danom toga nije bilo - ističe Marković.

Novinari Južnih vesti su zato pitali Ministarstvo unutrašnjih poslova da li će podneti prekršajne prijave zbog bakljadi na jugu Srbije.

Direktor policije rekao je i da ove brojke, koje su u Nišu za sada nula, jasno pokazuju koliko je policija postupala profesionalno.

Da li smo procesuirali sve koji su na ovaj način kršili propise, siguran sam da nismo, jer nije ni bilo moguće u tako kratkom roku stići na sve lokacije - naveo je Rebić.

Podsetimo, od bakljadi u Nišu ograđuju se svi, pa i funkcioneri SNS koji su viđeni na mestu događaja, a društvenim mrežama kruži Viber prepiska naprednjaka o kritikama zbog slabog odziva za akciju "Đilase lopove", za koju oni tvrde da je montirana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan Marjanovic

    02:29 // 8. 5. 2020.

    Gade mi se ove karikaturalne pojave... Pale bakljice i skandiraju vođi kao Hitleru ili musoliniju... Prošla su vremena vođa i velikih vremena...Sa ovim kokošarima nepismenim ... Našem narodu trba kolektivno otrežnjenje i testisi među nogama tj da se uzme fekalno obrađena motka i najuri stoka - nazad u brlog, a ne pred kamere televizije da muče i mekeće ime nekih vučića i sns ovaca

  • Naissus

    19:20 // 7. 5. 2020.

    Kao sto sam i rekao pre par dana - na kraju ce reci da je sve montirano i da oni nisu ni imali nameru da krse zakone. Imali su od koga da uce, od onog djusnatog koji nam drzavu vodi do dna vec skoro 10 godina

  • Pera

    17:17 // 7. 5. 2020.

    Kao sto je i Sladja iz omladine DS-a greska prirode tako su i ovi sad.
    Isti k drugo pakovanje..
    Setite se Sladje kako je recitovala pa na kraju zavrsila sa sve cetei na podu.Nema razlike ljudi sve je isto i uvek ce da bude ne zavaravajte se..

    • Ouzo

      18:16 // 7. 5. 2020.

      Zaboravio si da je presla u sns !

    • MilosNis

      18:58 // 7. 5. 2020.

      Hahaha gde se seti Sladze pa glavu bih na panj stavio da je ona danas clan snsa mozda je cak i na nekoj funkciji. Eto teme za JV, gde su i sta rade nekadasnje nade DSa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: