Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 24. 6. 2018.

| Društvo

U Nišu "niklo" cveće u udarnim rupama [foto]

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Udarne rupe cveće
Sudeći po fotografijama koje su stigle Južnim vestima, cveće u rupama "niklo" je u svim delovima grada; foto: Građani Niša

Građani su rešili da još jednom skrenu pažnju nadležnima na to koliki im problem prave udarne rupe, koje se u Nišu nalaze na svakom koraku, pa su isprobali nešto kreativniju metodu - zasadili su cveće u njima. Raznobojnih biljaka ima svuda po gradu, pošto su se ljudi odazvali akciji “Masovno ulepšavanje Niša sađenjem cveća u udarne rupe na ulicama”.

Uz to, oni su kreirali i mapu sa udarnim rupama kako bi Direkciji za izgradnju grada, kako kaže pokretač akcije bivši narodni poslanik Miloš Bošković, olakšali posao.

Danas su građani Niša zasadili ukrasno cveće u udarne rupe na kolovozu širom grada u znak protesta što se ovaj ozbiljan problem mesecima ne rešava. Naime, Direkcija za izgradnju grada je obećala da će problem rešiti "sa prvim danima proleća", ali rupe su i dalje tu, iako smo ušli u leto – priča Bošković.

Građani mesecima imaju brojne pritužbe na kratere po čitavom Nišu jer, kako kažu, ometaju vozače i predstavljaju rizik za oštećenje vozila, a putem aplikacije “Prijavi problem” gotovo svakodnevno stižu žalbe redakciji Južnih vesti na neku od njih. 7-jula-2 Kreativne Nišlije; foto: Građani Niša

Iako u Direkciji za izgradnju grada stalno najavljuju krpljenje rupa, građani su, čini se po komentarima, sve više nezadovoljni. Krajem maja bilo je najava direktora Direkcije Nebojše Lovića da se kreće u popunjavanje rupa “punom parom”.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se na ovaj način protestuje protiv nemara Grada za rupe, pošto je prošle godine rupa na putu pored na uglu Vizantijskog bulevara i Naserove u Nišu “procvetala”.

stefana-prvovenčanog2 Rupe nisu zaobišle ni sam centar Grada; foto: Građani Niša

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realan

    13:44 // 25. 6. 2018.

    S obzirom ko je na celo Direkcije za izgradnju grada(citaj bez znanja i energije), dobro smo i prosli ovo leto.

  • Ricardo

    08:06 // 25. 6. 2018.

    Predlažem da kolima koja nemaju neku vrednost ide namerno na rupe da bise vozilo oštetilo. Zovete saobraćajnu policiju da naprave zapisnik . Posle toga zovete vaše osiguranje da vam isplati štetu ( račun od limara ili automehaničara) a osiguranje će tužiti grad.

  • mmmmm

    21:08 // 24. 6. 2018.

    Taman eto posla,da zaposle ljude da zalivaju to cvece...Strasno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: