Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 14. 3. 2018.

| Društvo

U Nišu niko ne kontroliše ispravnost hrane

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Supermarket namirnice
Inspektori odlaze u penziju, a ne zapošljavaju se novi; Foto: Flickr/yumtan

Već godinama u Nišu nema inspektora koji je zadužen za kontrolu hrane, kaže načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski. Ona upozorava da bi Niš uskoro mogao da ostane i bez inspektora koji kontroliše kvalitet alkoholnih pića.

Razlog ovome je, objašnjava načelnica, to što ministarstva ne raspisuju konkurse zbog zabrane zapošljavanja. Inspektora koji bi trebalo da kontroliše ispravnost namirnica, osim mesa koje ispituje veterinarska inspekcija, već godinama nema u Nišavskom okrugu.

Veterinari kontrolišu kvalitet mesa, tržišna radi svoj deo posla kao i sanitarci. Ali konkretno za bezbednost hrane takvog čoveka nema već duže vreme, godinama nije u Okrugu - objašnjava.

Iako se inspektori penzionišu, dodaje Sotirovski, nema konkursa za prijem novih ljudi koji bi radili taj posao. Zato je, dodaje, u opasnosti i sektor kontrole pića, jer inspektor čija je ovo oblast uskoro odlazi u penziju.

Za godinu i po dana poljoprivredni inspektor koji kontroliše kvalitet alkoholnih pića otići će i nema ko da ga zameni. Ako se nešto ne preduzme do tada verovatno će da se gasi ta inspekcija. Drugo, vodoprivredna inspekcija ima malo inspektora na veliku teritoriju. Jedan je samo u Nišu koji drži ogroman sliv Južne Morave, petorica ih je na jugu Srbije za svega pet opština, što je vrlo malo - objašnjava načelnica Okruga.

Sotirovski dodaje da je u toku konkurs za prijem jednog prosvetnog savetnika, kao i konkurs kod Ministarstva zdravlja za dva izvršioca. Međutim, zasad nema naznaka da će iko biti upošljen na poslovima inspektora koji su "deficitarni" u Nišavskom upravnom okrugu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    19:18 // 15. 3. 2018.

    Pa,sto se nama zalite,Vi ste drzavni sluzbenik!

  • Naissus

    11:38 // 15. 3. 2018.

    Pa izvolite gospodjo Sotirovski pa vratite program dozimetrije na snagu umesto sto se okolo zalite kako nema ovoga i onoga. Mrdnite malo sa fejsbuka pa pogledajte oko sebe gde se nalazite. Nije zivot na FB stranicama

  • N.N.

    11:37 // 15. 3. 2018.

    Zdrava hrana i zdrav zivot su na planini ne u gradu od kog pokusavate godinama da naprave eko i etno-selo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: