Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:08, 3. 5. 2012.

| Društvo

U Nišu obeležen Svetski dan slobode medija

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
3maj
foto: uns.org.rs

Svetski dan slobode medija obeležen je u Nišu razvijanjem transparenta na kojem je pisalo "Pronađite ubice novinara".

Ovaj čin je deo akcije "Pet minuta gromoglasne tišine" koju su organizovali Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SINOS).

Akcija je simbolično održana u 5 minuta do 12 sati, kada su i mediji pozvani da na 5 minuta prekinu emitovanje programa kako bi ukazali na važnost postojanja slobode izražavanja u medijima.

cenzurisano Južne vesti učestvovale su u "gromoglasnoj tišini" i tokom pet minuta sajtu je bio crn ekran sa porukom "5 minuta gromoglasne tišine". Ovo je ujedno i prvi put da neki on line medij učestvuje u ovakvoj akciji.

Nino Brajović, generalni sekretar UNS-a na platou ispred Kalče pročitao je proglas u kome se navodi da je "sloboda medija danas na najnižem nivou od petooktobarskih promena".

 - Novinarstvo u Srbiji je u najvećoj krizi od 2000. godine. Novinari su ekonomski i profesionalno poniženi - pročitao je Brajović.

sloboda medija foto: uns.org.rsPovodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija, novinarki Jeleni Spasić u Nišu je uručena nagrada "Zora" za slobodu medija koju UNS tradicionalno dodeljuje na ovaj dan. Nagradu joj je uručio doajen niškog novinarstva i član uprave UNS Milorad Doderović.


Tužbe i na današnji dan

Nezadovoljan zbog pisanja Južnih vesti predsednik opštine Medijana i kandidat DS za gradonačelnika Niša Dragoslav Ćirković najavio je da će zatražiti sudsku zaštitu.

Više o ovoj temi možete pročitati u tekstu "Ćirković: Tužiću Južne vesti".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branislav Petrovic

    20:55 // 3. 5. 2012.

    Na zalost kao sto i lici ovom nasem mentalitetu dobro zamisljena manifestacja bila je skoro neprimetna u centru Nisa.Gde nema hrane i pica i aktuelnih politicara sve ostalo je nista.
    Cestitam Juznim Svetski dan slobodnih medija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: