Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 9. 11. 2020.

| Društvo

U Nišu od danas dve kovid ambulante, sutra i treća u ZC "Angropromet"

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
klinicki-kovid-foto-vkeser
Pored ambulante u Duvaništu, prijem pacijenata sa simptomima i u ambulanti Čair; foto: V. Keser

Pregledi i testiranje pacijenata Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika koji imaju simptome kovida od utorka počinju i u ambulanti u Zdravstvenoj stanici Angropromet, saopštava direktorka ove ustanove. Od danas u kovid režimu je i ambulanta “Čair” u zgradi Sportskog dispanzera, potvrđuje zamenica direktora Doma zdravlja u Nišu Danijela Nešić.

Pacijenti Zavoda se mogu javljati na pregled u ambulantu Angropromet u radno vreme od 07 do 20 sati.

U dogovoru sa Domom zdravlja od utorka, 10. novembra, ponovo počinje da radi kovid ambulanta u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika “Niš” za pacijente Zavoda. Ambulanta se nalazi u Zdravstvenoj stanici “Angropromet” u ul. Branka Radičebića br. 50 - kažu iz ZZZZR-a.

U zdravstvenoj ambulanti “Čair” u Zetskoj ulici lekati opšte medicine od jutros, kako je ranije objavljeno na sajtu Doma zdravlja, rade klinički pregled, laboratorijske analize i testiranje na kovid19 PCR metodom i serološke i antigenske testove.

Od 7 sati rade 2 kovid ambulante, ZS Duvanište i ZS Čair. Obe kovid ambulante rade do 22 sati - kaže pomoćnica direktora Doma zdravlja Danijela Nešić.

Kako su ranije pojasnili iz ove zdravstvene ustanove, nova ambulanta se otvara zbog povećanog broja pacijenata u Duvaništu.

Inače, za danas je najavljeno da će za pacijente biti otvorena i hala "Čair", ali i dalje nema zvanične potvrde iz Kliničkog centra u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • branislav

    22:03 // 10. 11. 2020.

    I prošle i preprošle godine sve je ovo postojalo ali se o ,,zarazi,,ćutalo!!!
    Pitajte lekare opšte prakse!!!
    Ove godine je farmako mafija digla histeriju da bi se odbranila od kineskih jeftinih lekova.
    Pitajte lekare,ali vam nesmeju reći jer skoro svi imaju sveščicu u kojoj upisuju podatke o pacijentima kojim prepisuju nove lekove u eksperimentalnoj fazi...

  • Upozorenje

    13:20 // 9. 11. 2020.

    Na kutiji maski proizvodjača maski HYGIENX DOO Beograd iz naše zemlje piše: Zastitna maska namenjena je zdravim ljudima koji ne pokazuju simptome virusne infekcije i nisu u kontaktu sa ljudima koji pokazuju takve simptome. Kraj citata. Znaci nose je zdravi koji nisu u kontaktu sa bolesnima. Pruža ograničenu zaštitu,tako piše.

    • dzjesi_dejton

      14:51 // 9. 11. 2020.

      То су правне заштите произвођача. Постоји ригорозан процес тестирања производа пре него да произвођач може да гарантује нешто, што свакако није случај са маскама које чија је потражња огромна. Ни кабаница не гарантује да ћете остати суви на киши а још мање ако скочите у базен. Том аналогијом: држите дистанцу на отвореном и носите маску и држите дистанцу на затвореном. Просто је.

  • Mara

    12:57 // 9. 11. 2020.

    A u tim kovid ambulantama sve ami stručnjaci. Na rengen ili ne daj Bože test dođeš tek kad osoblje sprovede familiju komšiluk i poznanike

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: