Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 10. 11. 2015.

| Društvo

U Nišu opet moguće plaćanje grejanja po kvadratu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Radijator45.jpg
Obračun i po kvadratu; foto: JV arhiva

Sve Nišlije koje žive u zgradama mogu najkasnije do 30. novembra da podnesu zahtev niškoj Toplani i vrate se na stari obračun grejanja po kvadratu.

Iako je zakonska obaveza svih Toplana u Srbiji da korisnike uvedu u sistem naplate koji se sastoji od varijabilnog i fiksnog dela, Nišlije će, nakon brojnih zahteva i protesta Udruženja skupština stanara, imati mogućnost da se vrate na obračun po kvadratu.

Ova mogućnost je sagledana i Odlukom o grejanju koja je usvojena na poslednjoj sednici niškog parlamenta, a Gradsko veće je usvojilo i cenu za sve one koji se vrate na stari obračun.

Obračun po metru kvadratnom dozvoljen je samo korisnicima koji žive u objektima kolektivnog stanovanja, a utvrđena je i cena od 1.058 dinara po kvadratnom metru na godišnjem nivou - kaže portparol Toplane Milena Pavlović.

Kada se pomenuta suma podeli na 12 meseci, dolazimo do cifre od 88 dinara, koliko bi iznosila cena po kvadratnom metru na mesečnom nivou.

Svi koji bi da im se računi za grejanje obračunavaju na ovaj način, kažu u Toplani, zahteve moraju podneti najkasnije do 30. novembra u ovom preduzeću.

Podsetimo, nakon brojnih protesta, stanari su izdejstvovali nešto nižu cenu grejanja, mogućnost privremenog i potpunog isključenja sa grejanja, svog predstavnika u Nadzornom odboru, kao i mogućnost obračuna po kvadratu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • desanka biskovic

    00:21 // 13. 11. 2015.

    U nisu je skuplje grejanje nego u beogradu.

  • buca

    09:56 // 11. 11. 2015.

    17000 dinara puta 12 meseci za 120 kvadrata je 204 000 dinara,koje sam dao Toplani prosle godine.Ove?

    • misko

      09:40 // 13. 11. 2015.

      Ako je neko dobio od države 120 kvadrata, neka plaća grejanje. Moji i ženini roditelji su sami gradili i kupovali, ja i žena takodje. Država je jedno vreme pričala da će kao da se vrate pare za stambeni fond onome ko nije dobio stan.
      Moji i ženini roditelji su pomrli, a ionako niko više ne spominje te pare.
      Zato ja ne plaćam grejanje. Kompenzacija.

  • Opa

    03:49 // 11. 11. 2015.

    U Nisu je sve moguce osim da Bandjur i Maksimovic konacno odu sa sadasnjih funkcija.

    • Maja

      12:20 // 30. 11. 2015.

      Ti si Misko, sam zidao od kredita koji nikad nisu vraceni jer su obezvredjeni. Isto tako , oni koji su "dobili" stan su placali stanarinu, sto mu dodje manje vise isto kao I da su uzeli kredit pa da sami zidaju. Molim Vas da se ne delimo medjusobno, vec da se uhvatimo u kostac sa Toplanom koja nas sve zajedno pljacka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: