Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 31. 8. 2023.

| Društvo

U Nišu osnovan Savet za rad sa boračkim udruženjima, na čelu Dragana Sotirovski

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Dragana Sotirovski
Sotirovski predsednica Saveta; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Novim Savetom za rad sa boračkim udruženjima u Nišu predsedavaće gradonačelnica Dragana Sotirovski, dok će zamenica biti njena zamenica Dušica Davidović. Savet broji još 29 članova, među kojima su predstavnici udruženja, ali i načelnici gradskih uprava i predstavnici ustanova. Iz Grada kažu da će raditi volonterski, a neki od zadataka su borba protiv diskriminacije boraca i borba za ostvarivanje njihovih prava.

Osim Sotirovski i Davidović, u Savetu su pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković, lokalni ombudsman Katarina Mitrovski, v. d. načelnika Uprave za društvene delatnosti Miljan Ćirković, Ružica Đorđević iz Uprave za imovinu i održivi razvoj i Dragan Vujičić iz Uprave za organe grada i građanska stanja.

U Savetu za rad sa boračkim udruženjima je i pomoćnica direktora niškog Doma zdravlja Danijela Nešić, zamenica direktora niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Vanja Stojković, direktor Centra za socijalni rad “Sveti Sava” Zoran Jović, kao i pomoćnik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Vladan Ćosić.

Kako je navedeno u Rešenju, zadatak Saveta su aktivnosti vezane za ostvarivanje prava boraca i članova tih udruženja, borbu protiv diskriminacije, poštovanje dostojanstva boraca, njihovo uključivanje u donošenje odluka koje ih se tiču i drugo.

Duboko poštujući visoku cenu koju su za to platili, Savet za rad sa boračkim udruženjima neizmerno se zahvaljuje se svim borcima, članovima njihovih porodica i njihovim potomcima na hrabrosti, odlučnosti i naporima usmerenim na dobrobit Srbije - piše u Rešenju.

Navedeno je i da će stručne i administrativno-tehničke poslove u Savetu obavljati Jelena Petrić iz Uprave za organe grada i građanska stanja.

Iz pres službe Grada Niša tvrde da će predsednica, zamenica predsednice i svi članovi Saveta raditi volonterski.


U Savetu 20 članova iz redova boračkih udruženja

Član Saveta je i koordinator boračkih udruženja iz Udruženja veterana 63. Padobranske brigade Ivan Krstić, zatim Dejan Petrović iz Udruženja “Besmrtni puk”, Marjan Mitić iz Udruženja za zaštitu prava boraca, Dejan Veličković iz Udruženja “Oko sokolovo” i Slađan Dinčić iz “SABOR”-a.

Na spisku je i Stevan Končar iz Udruženja boraca Srbije, zatim Zoran Simeonović iz Udruženja penzionisanih pripadnika vojske i vojnih veterana Srbije, Anđelko Milićević iz “SUBNOR”-a, Miroslav Krstić iz “Jedinstvenog gvozdenog puka” i Branislav Radovanović iz Udruženja potomaka ratnika Srbije.

Takođe, među članovima je Slavoljub Anđelković iz Udruženja veterana 63. Padobranske brigade, Igne Bakić iz Udruženja boraca Roma ratova 1990-1999, Sreten Popović iz Udruženja veterana žandarmerije, Goran Stojkov iz Udruženja “Nebeske vidre - Niš” i Ivan Milošev iz Udruženja herojske 37. Motorizovane brigade.

Vladica Đorđević iz Udruženja herojske 549. MTBR takođe je na spisku, zatim Dobrivoje Stanimirović iz Organizacije rezervnih oficira i podoficira, Milorad Petković iz Udruženja penzionisanih podoficira Srbije, Dragana Janković iz Udruženja ratnih vojnih invalida Grada Niša i Saško Jovanović iz udruženja penzionisanih pripadnika vojske i vojnih veterana Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Миле Илић

    16:26 // 1. 9. 2023.

    Сада кад пропала новинарка построји ветеране можемо сви извршити колективан харакири. Од оволико бораца ратова 1991-1999 ми смо спали да о нама одлучују разне владарове подгузне муве.
    За шта ли смо губили здравље а на жслост доста њих и животе да нам се оваква спрдачина сервира.

  • Djoka

    11:00 // 1. 9. 2023.

    Predsednik skupstine stanara i upravnik nase zgrade,dali su otkaze.
    Ne mogu vise,imaju puno drugih obaveza i kazu, nece moci valjano obavljati sve poslove.
    Posteno,odgovorni ljudi.
    Zamolio bi gospodze,i jednu i drugu,ako imaju bar malo(ovolicko) viska svog dragocenog vremena da se prihvate ovih poslova.
    Para nije neka a nije neki ni posao.
    p.s. Pa nije valjda sve u parama? Ili mozda gresim?!

  • Just

    09:35 // 1. 9. 2023.

    Znači toliko o prikupljanju potpisa za peticiju o promeni zakona o borcima.Dobijen zadatak da se to razbije i razvodni osnivanjem ovakvog bezveze saveta,ubacivanjem koske i klipova.E borci, borci...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: