Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 8. 2. 2018.

| Društvo

U Nišu osnovano Udruženje obolelih od Parkinsonove bolesti

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
doktor
Mesečna članarina 50 dinara; foto: publicdomainpictures George Hodan (ilustracija)

Tribine o Parkinsonovoj bolesti, pružanje informacija, pomoći i zaštite obolelima i njihovim porodicama biće glavni zadaci novoosnovanog niškog Udruženja obolelih od Parkinsonove bolesti, navodi njihov osnivač i predsednik Ivan Nikolić.

Nikolić kaže da u niškom Domu zdravlju ima oko 300 registrovanih obelelih od ove neizlečive bolesti i on ih poziva da postanu članovi Udruženja koje će se, dodaje, “boriti za njihova prava”.

Pre svega, kaže Nikolić, Udruženje će apelovati na to da se smanje cene lekova, koje su, kako tvrdi, visoke, kao i da parkinsoničari dobiju mogućnost da ulaze preko reda u zdravstvenim ustanovama.

Udruženje zasad ima oko 25 članova, a mogu da pristupe svi oni koji su bolesni, ali i oni koji to nisu. Oni će imati status pridruženih članova. Inače, Udruženje će, između ostalog, razmatrati probleme članova, sarađivaće sa zdravstvenim ustanovama i brinuti o prevenciji ove bolesti. Pisaćemo peticiju da se smanje cene lekova, koji koštaju oko 15.000 dinara mesečno i da obolele propuštaju preko reda u zdravstvenim ustanovama - navodi Nikolić.

Nikolić kaže da je dobro za obolele da postanu članovi kako bi se informisali o svojim pravima, kao što je besplatan gradski prevoz.

Meni je neverovatno to što većina obolelih od Parkinsonove bolesti čak i ne zna koja im prava pripadaju. Recimo, većina ne zna da ima pravo na besplatnu autobusku kartu za gradski prevoz - kaže Nikolić.

Nikolić dodaje da je mesečna članarina 50 dinara, a da svi zainteresovani mogu da se učlane preko mejla [email protected].

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Babic

    19:07 // 12. 10. 2023.

    Da se predstavim zovem se Babić Milan iz Kruševca Geteova 1 kažu da imam Parkinsonovu ali ja se ne osećam da je imam. Lutao sam od jednog do drugog neurologa niko da mi kaže istinu. Želeo bih da me uputite kime da se obratim da sa Vama članovima udruženja razmenom iskustva i budem u kontaktu

  • snjezana dafinic

    08:32 // 24. 7. 2020.

    Srecna sam stop postoji ovak o udruzenj.
    Ja Sam vec 15.g.sa Ps i zelim da postanem clan udruz.narav o ako postoji mogucnost.sad zivim u RS a I drzavljanin Sam Srbije.
    S postovanjem hvala.

  • Nemanja

    17:21 // 8. 2. 2018.

    Zainteresovan sam za pristup ovom udruzenju , ali ako mozete reci gde je sediste udruzenja?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: