Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 6. 4. 2022.

| Društvo

U Nišu otvoreno Jedinstveno upravno mesto koje bi trebalo da građanima uštedi vreme

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
uprava
Otvoreno jedinstveno upravno mesto; foto: Grad Niš

Jedinstveno upravno mesto, čija namena treba da olakša građanima proces dobijanja dokumenata, otvoreno je u Ulici Nikole Pašića u Nišu. Kako piše na sajtu Grada, pružanje usluga će biti jednostavnije i efikasnije, a Nišlijama će ceo proces uštedeti vreme.

Prošle godine je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović najavila otvaranje Jedinstvenog upravnog mesta, a nakon 9 meseci ono je otvoreno za Nišlije.

Jedinstveno upravno mesto koje će doprineti boljem položaju stranke u odnosu na gradsku administraciju, a postupak ostvarivanja prava i pružanja usluga učiniti jednostavnim i efikasnim. Otvoreno je u ulici Nikole Pašića 24 gde će građani, na jednom mestu uz uštedu vremena, na jednostavan, ali i moderan način imati mnoge usluge iz delokruga rada gradske administracije - piše na sajtu Grada Niša.

Dodaju da će info pult građanima omogućiti da odmah dobiju sve potrebne informacije za pravo koje žele da ostvare ili uslugu koja im je neophodna iz nadležnosti Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja, Gradske uprave za društvene delatnosti i Gradske uprave za finansije – Sektora lokalne poreske administracije. uprava Građanima bi trebalo da uštedi vreme; foto: Grad Niš

Načelnice Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja Marina Janković je istakla da postoji i elektronska uprava, kao i poseban šalter za osobe sa invaliditetom.

Gradska uprava za finansije imaće tri šaltera u Jedinstvenom upravnom mestu, a načelnica Nina Ilić je navela da će u tim prostorijama građani moći da dobiju uverenje o stanju svog poreskog duga, prepis rešenja o porezu na imovinu, moći će da podnesu poresku prijavu u slučajevima kada nije predviđena poreska kontrola.

Podsetimo, za opremanje jedinstvenog upravnog mesta Ministarstvo je odvojilo 5 miliona dinara, od čega je Grad iz svojih sredstava izdvojio oko 500.000 dinara.

Za 4 godine, koliko traje projekat izgradnje jedinstvenih upravnih mesta, do sada je 14 gradova i opština dobilo sredstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Veća gužva nego ranije

    15:54 // 7. 4. 2022.

    Veća gužva se stvara nego ranije ali važno da se njih 20 slikalo za otvaranje jednog aparata za čekanje u redu, da ima šta da se stavi na face ,BelaPalanka ovo ima već 5 god.

  • kiza

    20:40 // 6. 4. 2022.

    ma super red do Galiju ! čekamo ,kučići pored nas , svi iskrivismo vratove da vidimo Vučićev poster na Ambasadoru ! opšte oduševljenje!!!

  • Cocta

    19:39 // 6. 4. 2022.

    JUPI JEDINSTVENU UPRAVNO MESTO,SKRACENO JUPI

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: