Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 8. 11. 2016.

| Društvo

U Nišu palo više od 50 litara kiše, kolovozi pod vodom

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
poplava
Zbog obilnih padavina poplavljena Prvomajska; foto: JV

Zbog obimnih padavina pojedine niške ulice su od jutros pod vodom, a najkritičnije je u Zetskoj gde su ekipe "Naissus"-a. Pod vodom su i Prvomajska i deo Somborskog bulevara, ali u Štabu za vandredne sitacije kažu da u Nišu i okolini nema poplava, ni izlivanja reka.

Ekipe Vodovoda su, kažu iz ovog preduzeća, na terenu i čiste šahte širom grada kako bi voda brže oticala. Začepljene kanalizacije uveliko se, dodaju, čiste u Knjaževačkoj ulici, na Somborskom bulevaru sa okolnim ulicama. Ekipe intervenišu i na Bulevaru Nemanjića, Romanijskoj, Sremskoj i Božidarčevoj ulici, kao i u Ulici Pariske Komune. poplava I Sombroski bulevar poplavljen; foto: Twitter/Milan Mitrovć

Puno problema nam stvara lišće koje je zapušilo slivnike i naši radnici rade i na uklanjanju lišća. Međutim, voda brzo donese novo lišće koje ponovo zapuši odvode. Sve ekipe su na terenu i radimo punom parom - kažu u Vodovodu.

U Štabu za vanredne situacije kažu da su u pripravnosti jer je vodostaj reka u blagom porastu, ali da zasada nema poplava. 

Nemamo nikakvih informacija o tome da ima poplava u Nišu i okolini, ali obilazimo teren i zasada je sve redovno - kažu u Štabu. 

Radovi su u toku, kako dodaju, i u Zetskoj ulici, na Bulevaru 12. februar, pored Doma rukometa i Kliničkog centra.

Građani koji imaju problem sa zapušenom kanalizacijom u ulici mogu da obaveste Vodovod na brojeve telefona 502 - 617 i 226 - 715. 


Hidrometeorolozi: Kiša još 36 sati

Prema najavama hidrometeorologa, sa jugozapada na kratko stiže razvedravanje, ali se do kraja dana očekuju nove padavine.

Svugde na jugu pala je velika količina kiše, od 60 do 70 l. Kiša će padati u narednih 36 sati - kažu u RHMZ-u. 

U Nišu je, prema podacima RHMZ-a, do jutros palo više od 50 litara kiše, dok je u Sokobanjskom okrugu čak 70 litara po metru kvadratnom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Scela

    19:53 // 8. 11. 2016.

    Svu vodu nekako sprovesti u Gabrovacku reku

  • Blackburn

    19:23 // 8. 11. 2016.

    Prodjoh danas gradom,radnici Toplane kopaju i zatrpavaju,krpe i vare,a njihove kolege u administraciji uzivaju!Nema odlaganja i po ovakvom nevremenu!Niko da ode da snimi,oda priznanje,naprotiv, mozda te mucenike ,po tradiciji proglasimo dezurnim krivcima za reke po ulicama!?

  • Aleksandra

    14:01 // 8. 11. 2016.

    Raskrsnica Romanijska-Vizantijski bulevar... Godinama, čim više sati pada kiša, poplavljeno sve...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: