Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 16. 12. 2021.

| Društvo

U Nišu pet puta manje zaraženih koronom nego pre mesec dana

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
kovid ambulanta
U Nišu još 31 novozaraženi; foto: T. R.

Broj novozaraženih u Nišu i dalje se smanjuje i kovid je potvrđen kod još 31 pacijenta, što je 5 puta manji broj novih slučajeva nego pre tačno mesec dana. U Pčinjskom okrugu je pozitivan test na koronu imalo 20 pacijenata, a u Jablaničkom njih 18, što je takođe veliko umanjenje jer je broj novoobolelih pre mesec dana bio 4 puta veći.

Dok je 15. novembra u kovid ambulantama niškog Doma zdravlja bilo više od 2.000 pregleda, juče je pregledano 758 pacijenata. Testirano je 547 osoba od čega je 31 sa pozitivnim rezultatom. Inače, 15. novembra broj novozaraženih je bio 155.

Prema podacima Gradskog štaba za vandredne situacije, među novozaraženima u Pčinjskom okrugu najviše je pacijenata iz Vranja njih 12, zatim po 2 iz Surdulice i Trgovišta i po jedan iz Vladičinog Hana, Bosilegrada, Bujanovca i Preševa.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 115 pregleda, od čega su 43 prva - navode iz Štaba za vanredne situacije.

U kovid bolnicama u Vranju trenutno je hospitalizovano 45 pacijenata.

Od 344 rezultata u Jablaničkom okrugu 18 osoba je sa pozitivnim nalazom, od kojih je 11 iz Leskovca, 3 iz Bojnika, 2 iz Lebana, i po jedan iz Vlasotinca i Medveđe.

Kako navode iz Zavoda za javno zdravlje među novoobolelima je 10 zaposlenih, 2 nezaposlene osobe i 6 penzionera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna

    19:07 // 16. 12. 2021.

    Steluju se rezultati samo tako. Bliže se izbori, treba ići na zimovanje al ne običan narod zna se ko to sebi može da priušti. Koliko smo puta "pobedili" coronu do sad?Kod nas opada broj a svuda u svetu raste. Kako to? Pametnom dovoljno.

  • nisliski mohikanac

    17:22 // 16. 12. 2021.

    Što se broja umrlih tice, sto vise vakcinisanih to smrtnost manja.Nigde nije doslo do povratka na normalan zivot, tu vakcine nisu pomogle.

  • nisliski mohikanac

    17:20 // 16. 12. 2021.

    Matematika kaze kada se pogleda stanje u Evropi da broj zarazenih nema veze sa vakcinama i merams nego sa talasom.Mi sad dole neki gore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: