Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:03, 15. 11. 2022.

| Društvo

U Nišu počinje kažnjavanje vozača koji prikrivaju tablice

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Pijaca u Durlanu
Novi propisi; foto: JV / Nikola Đukić

Novom odlukom o komunalnom redu, osim vlasnika vozila, može da se kazni i onaj ko upravlja vozilom u trenutku prekršaja, a kazne za one koji parkiraju na javnim ili zelenim površinama će se kretati umesto 5.000, sada 10.000 dinara. Ova odluka je doneta, prema rečima predsednika Skupštine Bobana Džunića, zbog pojedinih vozača koji namerno prikrivaju tablice, ali nije objašnjeno na koji način će i koja nadlažna služba kažnjavati vozače koji se ne budu pridržavali propisanih pravila.

Izmenama i dopunama odluke o komunalnom redu trebalo bi da se zaštite javne zelene površine koje su ugrožene kretanjem, zaustavljanjem i parkiranjem vozila, rekao je predsednik Skupštine. Džunić kaže da će ovim izmenama, osim vlasnika vozila, moći da se kazni i onaj ko u trenutku prekršaja upravlja vozilom.

Propisuje se zabrana ostavljanja, zaustavljanja i parkiranja vozila na javnim površinama čija je registarska nalepnica ili registracija neprepoznatljiva i nečitka. Dešava se da to bude iz nehata ali nekad postoji i namera da se zamagli tablica pa na taj način se onemogućavaju gradske institucije ne mogu da ih prepoznaju i naplate kaznu - kaže Džunić.

Ovom odlukom vlasnik je dužan da u roku od 8 dana dostavi podatke o licu koje je u trenutku prekršaja upravljalo vozilom, a za onog ko je napravi prekršaj kazna će, umesto dosadašnjih 5.000 dinara, biti duplo veća - 10.000 dinara.

Džunić je dodao da se novim izmenama zabranjuje deponovanje građevinskog materijala i postavljanje građevinske skele na javnim površinama bez pribavljenog održavanja nadležne institucije, za šta su takođe predviđene novčane kazne.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    19:11 // 20. 11. 2022.

    Vojvode Putnika otvorena pre 20 dana a vec jedna sahta ispala a iza sahte ulegao asfalt.Ima li kazne za ove nesposobne SNS kadrove.

  • Саша

    06:26 // 18. 11. 2022.

    А њихово око соколово паркирано непрописно заузимајући два места за инвалиде, то је некажњиво!? Треба кука и мотика да се дигне, тежак зулум држава спроводи над сиротим народом.

  • Maki

    21:59 // 16. 11. 2022.

    Zivim u cebtru grada i debelo razmisljam da se preselim negde van centra, na periferiji, jer iako ima placen godianji parking nikada ne mogu da nadjem parking mesto jer ih nema dovoljno. Mislim da treba zakon da se donese da u strogom centru mogu samo da se parkiraju ljudi koji tu zive i sa posebnim dozvolama, ostali van centra pa pesaka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: