Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 26. 10. 2020.

| Društvo

U Nišu postavljen punjač za električne automobile - prvi na javnom parkingu, peti u gradu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
punjač za električne automobile
Na parkingu kod Doma zdravlja; foto: ni.rs

Punjač srednje snage sa dva mesta za punjenje električnih automobila nalazi se na parkingu kod Doma zdravlja u Nišu, navode na gradskom sajtu, a reč je o donaciji beogradske firme. Ipak, iako su se pohvalili da je reč o prvom ovakvom punjaču u Nišu, prema mapi preduzeća MT Komex, u gradu ih već ima četiri.

Vlasnici automobila na električni pogon će ubuduće moći da ih napune na parkingu "Goran Ostojić", ali prema mapi sajta elektropunjaci.com, preduzeća MT Komex, to nije prvi punjač u Nišu kako su nadležni objavili na gradskom sajtu.

Niš već ima 4 punjača - jedan brzi elektro-punjač se, prema podacima sa sajta, nalazi na Vizantijskom bulevaru 35, dok su tri srednje brza punjača kod fabrike Cumtobel. punjac Kod "Cumtobela" već 3 punjača; foto: printscreen

Ipak, nadležni su se pohvalili da je ovaj kod Doma zdravlja prvi i kažu da je reč o donaciji beogradske firme.

Postavljanje prvog javnog punjača u gradu je rezultat saradnje JKP Parking servis, organizatora prvog virtuelnog sajma automobila City Group iz Niša i donatora elektro punjača PANE AG Group iz Beograda - navode na sajtu grada. punjač za električne automobile Ima dva mesta za punjenje; foto: ni.rs

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je podsetila da država daje subvencije za svaki kupljeni električni automobil i smatra da je važno da ih bude što više, jer se time smanjuje zagađenost vazduha i štiti životna sredina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milan mali

    17:14 // 21. 11. 2020.

    Na Vizant.bulev,kod pijace,postavljeni el.punjaci,,Bros taxi-renta car,,i nova elekt.vozila.

  • Jane

    23:13 // 28. 10. 2020.

    Prvi punjac na javnoj povrsini. Ostali su privatni.

  • Tarabuc

    08:59 // 27. 10. 2020.

    Banana zemlje u banana gradovima poput Niša sa kolonijalnim statusom i trulom elitom rade upravo ovakve stvari. Dok se teletabisi guše u smugu bacaju u peć sve što stignu,isključuju se sa centralnog grejanja,sa cenom energenata skupljim od istih u Nemačkoj mi postavljamo punjač za oligarhiju koja koristi auto sa cenom preko 30.000 evra a da samo par metara od njega smeće kao da ste na deponiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: