Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 4. 4. 2022.

| Društvo

U Nišu predstavljene preduzetničke ideje srednjoškolaca, za tri najbolje 200.000 dinara

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
Kako se menja svet
Mentorska podrška i novac za najbolje; foto: Organizacija "Nauči me"

Na konferenciji “Kako se menja svet”, koju je organizacija “Nauči me” održala u hotelu Ambasador u Nišu, srednjoškolci su predstavili devet preduzetničkih ideja, a žiri i publika izabrali su tri najbolje koje će dobiti mentorsku podršku i novac iz zajedničkog fonda od 200.000 dinara.

Jedna od izabranih je učenica drugog razreda medicinske škole “Dr Izabel Emsli Haton” u Vranju, Sandra Gerginov, koja je predstavila firmu koja će se baviti fizioterapeutskim uslugama u Vladičinom Hanu.

Sandra Gerginov, konferencija Kako se menja svet Iz organizacije “Nauči me” kažu da je su je za to inspirisali iskustvo iz srednje škole, ali i problemi koje je uvidela kod postojećih salona za masažu u svom kraju.

Povučen negativnim iskustvima komšija i prijatelja sa majstorima, učenik treće godine Tehničke škole “Rade Metalac”, Mateja Trajković, osmislio je brzi električni servis za usluge instalacija, popravki i održavanja električnih uređaja u Bojniku.

Učenica treće godine Ekonomsko-ugostiteljske škole “Vuk Karadžić” u Velikoj Plani, Teodora Šuleić, odlučila je da pokrene svoju turističku organizaciju kako bi poboljšala turizam u svom rodnom mestu. Teodora Šuleić, konferencija Kako se menja svet

“Avantura Velike Plane” će promovisati istorijsku i kulturnu baštinu mesta koje je, kako Teodora kaže, nažalost često samo usputna stanica između dva veća grada, Niša i Beograda - piše u saopštenju.

Sve tri ideje đaci su razvili tokom šestomesečnog programa “Youth Innovation Center”, čija je ideja da srednjoškolci stručnih škola primene znanje koje stiču u školama, ali i da se upoznaju sa preduzetništvom i smisle rešenja za neke probleme svojih lokalnih zajednica.

Kao završni događaj Youth Innovation Center programa, konferencija Kako se menja svet bila je prilika za lokalni biznis sektor i zainteresovane pojedince da se bolje upoznaju sa ambicioznim mladima i podrže njihov dalji razvoj - kažu iz organizacije “Nauči me”.

Mateja Trajković, konferencija Kako se menja svet Inicijativu mladih podržale su softverske i građevinske firme, a zajednički nagradni fond prikupljen je upravo uz pomoć njihovih donacija, kao i uz pomoć gostiju konferencije.

Tih 200.000 dinara biće iskorišćeno, kažu iz organizacije, za kupovinu alata, opreme i materijala koji su potrebni Sandri, Mateji i Teodori.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: