Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 25. 7. 2022.

| Društvo

U Nišu prošle nedelje svaki treći testirani pacijent pozitivan na koronu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Kovid ambulanta Duvaniste 1; foto: JV-J. Adamovic
Produženo radno vreme kovid ambulante u Duvaništu; ilustracija; foto: JV/J. Adamović

Rast broja zaraženih kovidom, kao i u celoj zemlji, beleži se i u Nišu, gde je prošle nedelje 1.456 osoba dobilo pozitivan rezultat testa, a pregledana su 5.103 pacijenta. U Univerzitetskom kliničkom centru je, prema poslednjim podacima, hospitalizovano njih osmoro, a u kovid bolnici u Kruševcu 98.

kovid bolnica kruševac 98 pacijenata trenutno u kruševačkoj kovid bolnici; foto: M. M. Iz niškog Doma zdravlja saopštili su prošle nedelje i da je produženo radno vreme kovid ambulante u Duvaništu do 22 sata zbog povećanog broja pacijenata koji tamo dolaze sa simptomima korone.

Prema podacima iz te ustanove, 4.154 osoba testirano je ukupno prošle nedelje, a pozitivno njih 1.456. Broj potvrđenih slučajeva na dnevnom nivou ponovo premašuje 200, a samo je prošlog ponedeljka i utorka bio manji od te cifre.

Međutim, u niškom Kliničkom centru ne raste broj hospitalizovanih i ne prelazi deset. Sa druge strane, u kruševačkoj kovid bolnici broj smeštenih pacijenata je za vikend bio skoro duplo veći nego početkom nedelje, a na respiratorima je dvoje ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mark0

    13:16 // 7. 10. 2022.

    Pogledajte nebo kako nas prskaju kao bubasvabe, letos smanjili a juče nebo kao paukova mreza. U prevodu stize novi talas trovačina tzv korone...

  • Dragan

    22:51 // 6. 8. 2022.

    Da rezimiramo. Ruska vojska je ovih dana potvrdila, da je virus korona nastao u laboratorijama u Ukrajini. Uzgred, mi u Srbiji imamo nekoliko tih laboratorija pa i u Nisu. Dakle korona je biohemijski otrov. E sad isti ti koji su to napravili sada vas vakcinisu. A onomad redovi za vakcinaciju? Gde se dede onaj pametni narod koji je na brankovom mostu vikao svi smo mi mete? Gde je pamet?

  • Jonca

    17:04 // 25. 7. 2022.

    @Ivan, e sad pazi ovako, imas osobu koja vecinom dana nosi masku, dise u nju na ovih 50 stepeni, kija, kaslje u nju i onda udje negde pa je skine, a negde mora da je skine, jos ako je bolestan, a mi to ne znamo, sta mislis sta ce da se desi??? Jedno je sigurno, ne bih voleo da sam u blizini te osobe

    • Smuk II

      20:14 // 25. 7. 2022.

      @Jonca : Moreeee , kakvi smo ne volim ni pored "zdravi" da sâm !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: