Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:44, 9. 12. 2021.

| Društvo

U Nišu protesti i blokada i ove subote, okupljanje kod Skupštine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
blokada
Okupljanje na starom mestu; printscreen

U 14 sati i ove subote Nišlije su pozvane da se okupe ispred Skupštine Grada u Ulici Nikole Pašića. Zvanični organizatori su Ekološki ustanak i pridružene organizacije. Odluka je da nastave sa protestima i pored toga što je vlast ispunila 2 ranija zakona. Ideja je da se u Nišu blokira raskrsnica Bulevara Nemanjića i Sremske.

Ekološki ustanak je, kako prenosi N1, doneo odluku da proteste i blokade nastavi iako je iz organizacije “Kreni promeni” bilo najava da će ova subota biti slavljenička jer su zahtevi usvojeni.

protesti Za Ekološki ustanak je potez vlasti dobar znak, ali je daleko od pobede.

Naš ultimativni zahtev koji smo proklamovali i javno ponovili na septembarskom protestu jeste da: se briše projekat rudnika Rio Tinta u dolini Jadra i drugim delovima Srbije. Svi tajni ugovori i memorandumi sa Rio Tintom koje su potpisale bilo bivša, bilo aktuelna vlast, moraju se dati na uvid građanima i poništiti po hitnom postupku. Veliku podršku dajemo zvaničnoj inicijativi građana Loznice koju je potpisalo više od 5400 građana Loznice, čime se traži brisanje rudnika iz prostornog plana Loznice, tačnije Gornjih Nedeljica - navodi se u saopštenju koje prenosi N1.

Oni su pozvali policiju da obezbedi skupove i ne koristi silu i represiju protiv okupljenih, kao i da porcesuira bageriste i batinaše iz Šapca.

Na listi gradova u kojima će saobračajnice biti blokirane sa juga su, pored Niša, i Aleksinac, Vlasotince i Prokuplje.

U petak u podne će na konferenciji za medije detaljnije govoriti o planu i blokadama.

Podsetimo, prvobitna 2 zahteva o ukidanju Zakona o eksproprijaciji i izmeni Zakona o referendumu je vlast prihvatila i trebalo bi da se i formalno-pravno ispune do petka.

Organizacija "Kreni promeni" koja je inicirala proteste i blokade je zato najavila slavlje u Beogradu i prekid organizacije blokada, ali je rečeno da svi koji su nezadovoljni mogu da nastave sa protestima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    22:58 // 10. 12. 2021.

    Ne bi mu trebalo verovati zato što od aprila,ako dobije mandat,neće biti dobro.Tada može podivljati.Treba pobediti i na polju zdravstva.Prvo bili bi zdraviji a onda bi on ostao bez finansija zbog gubitka vakcinacija.

  • Snežana

    10:04 // 10. 12. 2021.

    Protesti do promene režima, sve ostalo je šminkanje mrtvaca.

    • Smuk

      15:05 // 10. 12. 2021.

      @Snežana : Misliš na hotel ili ... ?

  • Ivan

    09:57 // 10. 12. 2021.

    Zima '96.....?
    Istorija se ponavlja!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: