Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 18. 1. 2022.

| Društvo

U Nišu rekordnih 630 novozaraženih, kovid ambulante radile do ponoći

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
kovid dežurni
Ekipe u ambulantama dežurale do ponoći; Foto: Fejsbuk profil Danijela Nešić

Korona virus potvrđen je kod 630 pacijenata u Nišu, što je najveći broj od početka epidemije. Sve tri kovid ambulante bile su otvorene skoro do ponoći, objavila je na svom Fejsbuk profilu pomoćnica direktora niškog Doma zdravlja Danijela Nešić, koja je epidemiološku situaciju opisala kao užasnu.

Dežurne ekipe u “Čairu”, “Duvaništu” i ambulanti u naselju “Branko Bjegović” umesto do 22 sata, radile su do ponoći i ukupno pregledale 2.518 pacijenata. Pomoćnica direktora Doma zdravlja pohvalila je dežurne ekipe za požrtvovanost i optimizam na svom fejsbuk nalogu.

Heroji bravoooo! Vi ste zaslužiili sve pohvale i sve nagrade! Tražila sam sliku za kraj da svi vide da i u ponoć imate snage i da ste puni optimizma!

Građani Niša, poštujte epidemiološke mere, užasna je situacija!

Gradjani Niša, poštujte ove iskrene zdravstvene radnike koji pošteno rade! – napisala je Nešićeva.

Prema podacima Doma zdravlja, 1.092 osobe javile su se prvi put sa simptomima koji mogu da ukažu na kovid infekciju, dok je 1.426 došlo na kontrolni pregled.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku obavili su 86 radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 912 laboratorijske analize - navode u saopštenju.

Testirano je 1.517 pacijenata - 558 je odmah dobilo pozitivan test, dok je ukupan broj novozaraženih 630.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TrofaznaXL

    07:41 // 19. 1. 2022.

    A kao ljudi umiru bla, bla, vise umrlo od kovida nego za vreme rata (a nigde minut cutanja itd.) ... opsti haos, kovid (straaaasno), zarazena cela Srbija, .... a vamo se slikaju, srca, pm, ... koga bre vi folirate i sta izigravaju mediji??? Ispadose mediji glavni monstrumi kako god da okrenes.

  • vakcinisani + oboleli po drugi put

    17:48 // 18. 1. 2022.

    to je realnost, posle 3 fajzer vakcine, po drugi put pozitivni zdravstveni radnici u NKC. Još malo Pace da nas bodu svakog mjeseca. A Krizni štab ćuti

  • Smuk

    14:29 // 18. 1. 2022.

    Ne znam čemu ovolika frka oko broja obolelih kada svi "stručnjaci" kažu da Corona ne postoji?Naravno,pošto ne postoji, zdravstveno osoblje po Covid bolnicama će biti okrivljeno za neadekvatno lečenje obolelih od bolesti "koja ne postoji",zdr. osoblje će biti optuženo da ne radi svoj posao shodno "položenoj zakletvi Hipokratu" i obući će skafandere i dirinčiti 24h zbog bolesti "koja ne postoji" itd

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: