Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 28. 4. 2016.

| Društvo

U Nišu samo na Uskrs 1. maja prekid predizborne tišine

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-Izbori-2016-Vanja-Keser
Deo Nišlija ponovo na birališta; foto: Vanja Keser

Zbog ponavljanja gradskih izbora na 20 i opštinskih na 2 mesta u Nišu u subotu 30. aprila, kao i parlamentarnih 4. maja na 5 mesta, predizborna tišina, koja je počela u ponoć, trajaće uz dan prekida do srede u 20 sati.

Predizbona tišina za gradske i opštinske izbore trajaće sve do zatvaranja birališta u subotu u 20 sati, pa će nakon dana pauze 1. maja, tišina za parlamentarne izbore opet početi u ponoć između nedelje i ponedeljka. Ona će trajati sve do srede u 20 sati.

Kako kažu u Gradskoj izbornoj komisiji, tokom predizborne tišine zabranjeni su izborna propaganda, deljenje propagandnog materijala, a u medijima i objavljivanje procena rezultata.

Podsetimo, glasanje za narodne poslanike biće ponovljeno na pet biračkih mesta u Nišu, i to u sredu 4. maja, kako je “Južnim vestima” potvrđeno u Republičkoj izbornoj komisiji.

U prilici da glasa za odbornike Skupštine Grada ponovo će biti oko 25.000 Nišlija, nakon što je zbog nepravilnosti Gradska izborna komisija odlučila da na 20 biračkih mesta poništi glasanje od 24. aprila.

Zasada je poznato i da će glasanje za odbornike u skupštini Opštine Pantelej biti ponovljeno na biračkim mestima 22 i 23 u OŠ “Karađorđe” u Gornjem Matejevcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lik iz centar

    15:55 // 28. 4. 2016.

    ta zabrana bila i prosle nedelje,pa na mnogim bravama bile okacene neke partije,bas ujutru na dan izbora!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: