Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 20. 9. 2018.

| Društvo

U Nišu se sukobili vozač autobusa i kontrolori, putnici izbačeni iz prevoza

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Putnici-izbaceni-iz-autobusa1;-foto:-čitalac
Vozač izbacio putnike iz autobusa; foto: čitalac

Putnici su više od pola sata čekali na stanici kod Vojne bolnice da autobus na liniji Bubanj - Čalije nastavi put, ali ih je vozač isterao iz prevoza i rekao da neće da vozi. U Direkciji za javni prevoz kažu da je to učinio iz revolta, jer ga je kontrola "uhvatila" bez službene legitimacije koju je dužan da nosi, a nije hteo ni da pokaže službeni nalog.

Kontrolori Direkcije za javni prevoz su u gradskom autobusu prevoznika "Arriva" zatekli vozača koji nije poštovao pravila, kaže portparol preduzeća Nenad Stanković.

Vozač se potom naljutio i stao kod Vojne bolnice, dodaje, isterao putnike iz autobusa i rekao da neće da vozi. Ova situacija revoltirala je i putnike koji su duže od pola sata čekali na stajalištu. Putnici-izbaceni-iz-autobusa;-foto:-čitalac Vozač izbacio putnike iz autobusa; foto: čitalac

Vozač nije postupao kako treba i kako je predviđeno i zbog toga mu je kontrola napisala zapisnik o tome, koji se upućuje prevozniku. Pošto su mu napisali zapisnik, a to se prosleđuje njihovom preduzeću, i verovatno ih tamo kažnjavaju posle, on sad iz revolta neće da vozi. Kažu da je zvao Hitnu pomoć i policiju, jer je navodno uznemiren i ne može da vozi - pojašnjava Stanković.

Stanković kaže da je nedopustivo da se neki vozač tako ponaša prema putnicima, koji su umeđuvremenu prešli u drugi autobus, kao i da će Direkcija da umanji prihod "Arrivi" za 50.000 dinara, zbog ponašanja njihovog vozača.

Umanjenje prihoda ide i za neodržani polazak, jer sad se verovatno i gube krugovi, oni sad treba da ubace rezervno vozilo. Dežurni dispečeri zovu dežurnog "Arrive" da ubace rezervno vozilo, ali to stvarno ne priliči jednom preduzeću koje ima svetski renome, da se njihovi vozači tako ponašaju i da isteruju putnike - dodaje Stanković.

U policiji kažu da je vozač zaista prijavio ovaj događaj, ali ističu da nije bilo elemenata za postupanje, jer je reč o internoj kontroli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rambo

    04:19 // 23. 9. 2018.

    Kod nas u KG, ARRIVA je najbolji prevoznik. Poslali su nam Volvo Neobus autobuse iz Beograda, tamo kupili nove, a u Niš poslali ovaj sa slike 50012 i još neki. Neobusi iz BGD stari oko 8 godina ali dosta očuvani, sa klimama. Imaju wi-fi. Đaci svi idu džabe. Grad plaća. Direkcija je glavna za uslove u gradskom saobraćaju. "Napadajte" direkciju jer je ona glavna za uslove prevoza da "utegne" prevoz!

  • milutin marković

    16:14 // 22. 9. 2018.

    Ariva svetsko preduzeće koji je to glupak koji je ovo izjavio jad i beda.

  • dragoljub stamenkovic

    10:54 // 21. 9. 2018.

    Kakav strah ! 40 komentara a samo tri potpisana imenom i prezimenom.

    • драган нешић

      13:37 // 21. 9. 2018.

      Такви смо!
      Најхрабрији као анонимци.

    • Edson Arantes

      03:30 // 22. 9. 2018.

      Odakle ja znam da se Vi zovete bas tako kako ste potpisani?

    • Radikal Radikic

      10:14 // 22. 9. 2018.

      Postovani,mozete se Vi potpisati kako hocete,meni Vase ime ne znaci nista,jer mozda se tako i ne zovete.Komentari sluze da se vidi misljenje o necemu a imena su nebitna.

    • sozontije

      15:53 // 22. 9. 2018.

      Pa tako javno kazite Seselju da vise ne lupa gluposti.Ovako se ne kupiju politicki poeni.Kasno je,gospodine,videli smo,a i gledamo vasu vlast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: