Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 19. 3. 2020.

| Društvo

U Nišu se ukida gradski prevoz vikendom zbog vanrednog stanja

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
biciklisti korona
Bicikl kao alternativa; foto: Vanja Keser

Dok traje vanredna situacija autobusi gradskog prevoza u Nišu subotom i nedeljom neće voziti - nova je odluka Štaba za vanredne situacije, a od ponedeljka do petka važiće subotnji red vožnje i to samo od 5 do 8 sati ujutru i od 14 do 17 sati. Gradonačelnik Darko Bulatović kaže da će radnici uglavnom na posao prevozom koji im organizuje preduzeće.

Nakon odluke da gradski prevoz u Nišu funkcioniše sa pauzama i da uglavnom bude namenjen onima koji moraju na posao, Štab za vanredne situacije doneo je još radikalnije mere. Vikendom neće biti prevoza u Nišu, kao ni večernjih polazaka radnim danima, saopštio je gradonačelnik Bulatović.

Javni prevoz Grada Niša za subotu i nedelju se ukida, a od ponedeljka će se odvijati po subotnjem redu vožnje u sledećim terminima - od 5 ujutru do 8 sati i od 14 do 17 sati - rekao je Bulatović.

korona Nema prevoza vikendom; foto: JV/ Vanja KeserTo praktično znači da Nišlije koje subotom i nedeljom rade neće moći da koriste gradski prevoz. Gradonačelnik kaže da se oni koji moraju na posao organizuju preko Privredne komore.

Svi su organizovani preko Privredne komore, obaveštenje će ići i organizovan će biti prevoz u najvećoj meri preko preduzeća - dodao je Bulatović.

Samo do sutra važiće ranije donete mere - da gradski prevoz mogu da koriste radnici od 21 do 23:30. A kako će od subote na posao trebalo bi da bude poznato sutra.

Bulatovic Radnici će na posao prevozom koje im organizuje preduzeće; foto: JVBulatović je podsetio i na odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata i pojasnio kako ona od danas funkcioniše.

Kuhinje ugostiteljskih objekata mogu da rade radi preuzimanja hrane ili uzimanja na licu mesta,a uz poštovanje sanitarnih uslova dozvoljen je i rad lokala brze hrane - rekao je gradonačelnik .

Rekao je i da kol-centri u svih 5 niških opština svakodnevno rade, a da je danas 152 poziva bilo u Opštini Medijana, u Niškoj banji 26, na Paliluli 56 i u Opštini Pantelej 93, a stariji uglavnom zovu zbog dostave hrane i lekova, kao i da bi dobili neke informacije.

Gradonačelnik je ponovo apelovao na građane da ostanu kod kuće, da se pridržavaju naredbi i da poštuju pravila, kako bi vanredno stanje uvedeno zbog korone prošlo što bezbolnije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan stankovic

    04:28 // 20. 3. 2020.

    A cume mi sa sela da dodjemo na posao u trecu.i da se vratimo kici.mi nismo vazni ali penzioneri nesmeju da se razbole.

    • Maja

      12:39 // 20. 3. 2020.

      A zasto se ne zatvaraju Trzni centri u Nisu? "Oni su najbitniji u lancu prezivljavanja".Ukidate prevoz ne obezbedjujete sredstva za dezinfekciju, rukavice, maske . To moramo sami da se snalazimo kako znamo i umemo. I kako ocekujete da se mi pojavimo na svoja radna mesta? Nema opreme nema prevoza...

  • Zec

    02:18 // 20. 3. 2020.

    A kako ćemo mi medicinski radnici na posao?! Vazduplohovom možda?! A da ipak ostanemo i mi kući, pa narod nek leče političari....

  • Milan

    00:46 // 20. 3. 2020.

    Posto je NIS ekspres na sajt objavio da su svi polasci otkazani iako je sam predsednik rekao da zadnji medjugradski polazak je do 12h idem ja pesaka do Zajecar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: