Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 12. 7. 2020.

U Nišu situacija može da pređe i u vanrednu, predloženo da na jugu nova kovid bolnica bude u Aleksincu

korona Još 4 pacijenta preminula, situacija bi mogla da pređe u vanrednu; foto: Vanja Keser

Još četiri pacijenta koja su iz drugih gradova u teškom stanju primljena u Klinički centar Niš, preminula su od posledica virusa korona, kaže epidemiolog Branislav Tiodorović, a povećava se i broj obolelih, te on situaciju ocenjuje kao nepovoljnu koja bi, ako se ovako nastavi, mogla da pređe i u vanrednu. Gradski štab za vanredne situacije je predložio da nova kovid bolnica na jugu bude Opšta bolnica u Aleksincu, jer kažu da je najopremljenija i spremna da pruži pomoć i najugroženijima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Rajko

    12:34 // 12. 7. 2020.

    Od 304 pacijenata na lečenju u kovid bolnicama u Nišu, potvrđeno je testom 97 pozitivnih bolesnika. Ovo je prava SLIKA DORASLOSTI zdravstvenog sistema: broj potvrđenih ne može da se dobaci do trećine hospitalizovanih. Šta onda očekivati od kovid ambulanti ? Vraćaju kući obolele sa temperaturom, bez testiranja. Kako misle da se izbore sa NEKONTROLISANIM širenjem infekcije?

    • oki

      14:05 // 12. 7. 2020.

      samo ne nosite maske setajte i ne brinite.
      kakav smo mi narod !!

    • Nislija

      14:10 // 12. 7. 2020.

      Kako nisi shvatio da se to namerno radi. 2/3 lezecih pacijenata nema potvrdjen virus Korone pa ko umre iz te grupacije nije umro od Korone jer mu virus kako to oni kazu “nije potvrdjen”. Na ovaj nacin se smanjuje broj umrlih za tri puta i to “legalno” jer se podatci koje je Bird “provalio” i ovi koji objavljuju se sada slazu. Netestirajuci ljude smanjujete i broj .obolelih. Cela poenta je u tome.

  • Rajko

    12:34 // 12. 7. 2020.

    Povećan je prijem teško obolelih u KC Niš. Da li je poboljšano lečenje najtežih bolesnika. Koliki je procenat bolesnika USPEŠNO SKINUTIH sa respiratora i otpuštenih živih kući?

    • ivan

      13:06 // 12. 7. 2020.

      Nema pacijenata Koji se skinu da respiratora,posto je vecina njih u kriticnom stanju I Sansa da prezive su minimalne ili nikakve.

    • Mirko

      14:59 // 12. 7. 2020.

      Da li je poboljsano lečenje bolesnika - nije. Onaj koji je zadužen za lečenje radi sve da bi postao generalni a podatak o broju izlečenih bi ga diskvalifikovao. Procenat uspešno skinutih sa respiratora je minimalan. Mora čovek da pusta balone, nema vremena da podešava respiratore...

    • Pera

      11:14 // 13. 7. 2020.

      Najviše umrlih je u KC Niš! A najmanje umrlih teških pacijenata ima infektivna klinika KC u Beogradu. Najgori lekari su u Nišu a najbolji u Beogradu!

  • ana

    14:44 // 12. 7. 2020.

    Izvolite doktori iz SNS, a, obucite skafandere pa u Covid bolnice. Kada ste umeli da vodite Izbornu kampanju,(predizborni skupovi, štandovi po gradu, dolazili ste nam na vrata, uznemiravali telefonom), sada se pokazite na delu. Doktori Zoran Perisic,i Milic umesto sto se bore za fotelju KC neka idu u Bolnice. Sram vas bilo. Vucicu , pozivam te da regrutujes naprednjake i izvolte lecite.

    • kole

      18:05 // 12. 7. 2020.

      Lepo kazete. Ali za sve doktore to vazi.Kad vodite takvu kampanju, pa izvolte u bolnice i lecite narod a ne izigravajte statisticki zavod,,,,,i ne izigravajte razglasni servis:..distanca i maske".
      Vic:,,Dosao veterinar kod lekara i ovaj lekar ga pita:,,Sta ti je? a ovaj mu odgovara:,, E pa i ja bih tako znao"

  • Ozbiljno pitam

    17:20 // 12. 7. 2020.

    Postoji li u Nisu jos neki epidemiolog?

  • konobar

    18:53 // 12. 7. 2020.

    Ja sam iz Leskovca i prepuna je bolnica, a svi se ponašaju kao da se ništa ne dešava. Proslave po 400 osobe, a nažalost moram da radim kao konobar da bi porodica imala hleba.

  • Mara

    13:47 // 12. 7. 2020.

    Nema potreba ovoliko uznemirava ti narod jer mi će mo svakako nestati od stresa koji je pokretač svih hroničnih oboljenja hiper tenzije, dijabetesa,funkcije štitaste žlezde. . . Itd

  • Stella

    18:30 // 12. 7. 2020.

    Bas bih volela da znam koji je taj pametan clan staba predlozio banju.Okanite se vise Niske Banje. Imate studentske domove i skole koje su sad prazne. Leto je, treba negde i decu izvesti.

    • Niški

      20:35 // 12. 7. 2020.

      Ne dao vam Bog da se razbolite. Probajte zdravi da spavate u učionici i da se kupate u toaletu. Da bi ste vi mogli da šetate ovo je vrlo human predlog sa vaše strane.

  • Mitic

    09:47 // 13. 7. 2020.

    Sta je sa Vojnom bolnicom Nis?Knez selo ima jos veci kapacitet i blizi je Nis u.

  • Jonca

    19:38 // 12. 7. 2020.

    @Ozbiljno pitam,postoji jos jedan penzioner,na slusnom aparatu je,ceka da ga pozovu.

  • bojan

    00:34 // 13. 7. 2020.

    Aktivirajte bolnicu u Knezselo,kapacitet preko 400 kreveta,ionako dad's hvata paucinu,Aleksinac je daleko od Nisa preko 100 km.

    • Zoki

      10:43 // 13. 7. 2020.

      30 km a ne 100 km

  • Samiti

    12:01 // 13. 7. 2020.

    Kao sa bombardovanjem 1999 godine, predajom tadasnje vlasti, ciji narod ni dan-danas ne zna istinu zasto je bombardovan, kao ni sada istinu o Koroni.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: