Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 27. 5. 2019.

U Nišu sve više pasa lutalica, Grad planira da ih udomi u zatvoru

psi lutalice Nišlije uplašene za bezbednost zbog pasa koji su na svakom ćošku; foto: čitalac

Čopor pasa izujedao je 9-godišnje dete u niškoj Tvrđavi, a skoro svakodnevno se Nišlije žale na pse kojih ima svuda po gradu i za koje tvrde da ih napadaju. Ovaj problem Grad pokušava da reši, tvrdi većnik Bratislav Vučković, a njegova ideja je da se u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom izgradi prihvatilište i da o psima brinu zatvorenici.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • PETARPANJ

    12:56 // 27. 5. 2019.

    Zna se kako se to rešava u kulturnim zemljama.
    U svim zapadnim zemljama postoji azil za pse lutalice.
    Rade se svi napori da se ti psi udome.
    A posle nekog vremena (2-3 meseca) oni koji nisu udomljeni se uspavljuju.

    • Tijana

      14:03 // 27. 5. 2019.

      Kada bi se uvelo obavezno plaćanje od samo 5 dinara mesečno po stanovniku, bilo bi dovoljno para da se ti psi hrane i da imaju svu potrebnu negu.

    • nele

      15:16 // 27. 5. 2019.

      Ne uspavljuju se! Gledaj emisiju Pol O Grejdi na Animal i po nekoliko godina zive u azilima psi

    • Pas-zivo bice

      16:40 // 27. 5. 2019.

      Pas koji ne bude udomljen da se ubije ? Ludost! To je zivo bice i zato treba da zivi. Nije taj pas kriv sto se nasao na ulici. Pse lutalice treba hraniti, ko koliko moze. Necije malo je nekome puno, nase malo je njima puno jer ko koliko moze i kad moze pa tu bude dovoljno. Ljudi hranite pse lutalice u vasoj blizini. Zalosno je sto tako zive to su ziva stvorenja.

  • kole

    13:00 // 27. 5. 2019.

    Normalno, o ovim stvarima Narodne(nazovi) novine ne izvestavaju.SRAM DA IH BUDE

  • Salveta

    14:04 // 27. 5. 2019.

    Predlazem da se uvede neka vrsta takse, koja bi bila simbolična, npr. 10-20 dinara, koja bi se naplaćivala preko objedinjene naplate, a koristila bi se za rešavanje problema sa psima lutalicama, i njihovo sklanjanje sa ulica i zbrinjavanje.
    Smatram da to ne bi bio veliki namet domaćinstvima, a omogućio bi svima da se slobodno kreću ulicama.

    • I ja se slažem

      23:58 // 27. 5. 2019.

      Slažem se za takse. Svako ko čuva psa godišnje oporezovati sa minimum 100€.Ako se pas čuva u stanu još 100€ dodatno. Kazne za izmete koje gazimo od doteranuh i nalickanih dzukela dovesti do reda veličine 25000 din za 100g kake na ulici,haustoru,stepenicama i liftovima. Od tih para lečiti teško obolelu decu, a pse lutalice uspavati.

  • lonox

    14:23 // 27. 5. 2019.

    Uvesti pod hitno TAXE na PSE. i KAZNE ako se Pas nađe na ulici. i LEKARSKI PREGLED za VLASNIKE OPASNIH PASA ... i da vlasnici čiste za psima na ulici i u parku,
    inače kazna. Ako se pod hitno ne donesu takvi zakoni ODGOVORNOST PADA na DRŽAVU ...

    • nele

      14:00 // 29. 5. 2019.

      Ne postoje opasne rase pasa! Porez na pse je neustavan, u BG ga uveli pa ga Ustavni sud ponistio. Za psima treba da cisti JKP

  • Nišlija Iz Čalija

    14:51 // 27. 5. 2019.

    Ovo je gorući problem u gradu! Decu ne možemo da pustimo same na ulicu jer se plaše pasa koji se u čoporima slobodno kreću i napadaju ljude i decu.

  • Zavejani grad

    15:13 // 27. 5. 2019.

    Cilj jednog nazovi drustva je da se kontrolise um I normalan razvoj istog...drzanje naroda u konstantnom strahu,zveckanje oruzjem,podelom na podobne I nepodobne,farbanje zgrada u tamne boje samo su metode kojima se jedno drustvo kontrolise,tj. stanje svesti...pare nisu problem,kad je skoda u pitanju...zivot u paranoji je cilj svakog izopacenog drustva

  • Okupacija

    15:56 // 27. 5. 2019.

    Ne plašim se ničega,kunem Vam se,nego mi se ne cima po lekari posle i to takve slične stvari,pa otkako me napali u samom centru(odbranio sam se jer nisam pozivao strah),više ne izlazim u šetnju po gradu duboko u noć!Danju sam primetio da spavaju a noću ne pitaj.Čopor od kog sam se Ja odbranio je nastradao dečak mesec dana posle mene(to je onaj što propao u podzemni).Od tad nema posle 24h po gradu!

  • Konstantin Veliki

    18:51 // 27. 5. 2019.

    Tate i mame ispunjavaju deci želje i nabavljaju male, slatke kuce...
    Kad kuce porastu, deci prođe volja, ajmo na ulicu...(pobego nam, priča za malu decu)

    • objektivno

      10:11 // 28. 5. 2019.

      Nije pas plisana igracka-pa kad dosadi - ti je bacis.

  • Nisliski mohikanac

    23:53 // 27. 5. 2019.

    Kaznjavati vlasnike pasa sto ne ciste za njima. Inspekcija da pregleda oglase i kazni svakog ko prodaje. Od kazni udomiti pse.

  • 999

    05:39 // 28. 5. 2019.

    Pre mesec dana sam bila na putovanju MINHEN,SALZBURG,PARIZ,BEC.Nijednog psa lutalicu nisam videla na ulici.Pominjete Evropu-pa ugledajte se na nju.

  • Ricardo

    07:44 // 28. 5. 2019.

    Predlazem da ih prebacimo na Kosovo u sto vecem broju preko linije razgranicenja.

  • Buca

    09:25 // 28. 5. 2019.

    Malo sredjenije selo Gonars kraj Udina - bio u gostima.Prijateljima izasao pas iz dvorista i u roku od pola sata su duzni da prijave policiji,jer ce platiti kaznu.

  • Eksperiment

    11:10 // 28. 5. 2019.

    Kao eksperiment sa 8 miseva koji su zatvoreni u odredjenom prostoru. Data im je hrana, voda i sve sto im treba. Mogli su da se krecu i menjaju bokseve. Onda su poceli da se razmnozavaju i da se dele u grupe. Kako je hrana nestajala oni su poceli da napadaju jedni druge a zenke da jedu svoje mlade. Na kraju nije ostao ni jedan mis.

  • nele

    20:03 // 28. 5. 2019.

    Da se razjasne neke stvari ovde 1. Pse lutalice mozete naci u svakom gradu, u svakoj drzavi na kugli zemaljskoj, pogledajte samo emisije o psima i videcete da ih ima i u Becu, u Londonu, u SAD-u, regionu, Grckoj, svuda! 2. Ubijanje pasa lutalica je nehumano, neljudski i ko to radi ili predlaze treba krivicno da odgovara i da taj bude uspavan istog momenta pred svima! 3. Porez na pse je neustavan!

    • rece covek

      07:46 // 29. 5. 2019.

      Nigde ti,osim Grcke nisi ni bio.

    • ahahahahahahahahahahah

      19:33 // 31. 5. 2019.

      da se razjasni jedna stvar TI LUPAŠ! nigde, a putujem često i živeo sam u USA osim u srbiji nisam video na ulici ni mačku a kamo li psa.

    • Gawra

      02:58 // 4. 2. 2020.

      Ne dao Bog da te ujede pas lutalica, ti ces prvi traziti linc, ne humano, ne ljudski ne moze da se odnosi na pse, jer psi nisu ljudi... psi lutalice su ogroman problem, a za taj problem direktno su odgovorne ne vladine organizacije, i umesto mi da jurimo te ne vladine organizacije da resavaju mi se zalimo na rad sintera... sami trazite da ih ne uspavljaju, a ko ce onda da brine o njima?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: