Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 11. 7. 2018.

| Društvo

U Nišu tribina o borbi protiv korupcije na lokalu

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Korupcija pare
Usvajanje Lokalnog plana za borbu protiv korupcije u Nišu kasni godinu dana; Foto: JV/V. M.

Građani će u četvrtak 12. jula u Mesnoj kancelariji Božidar Adžija moći da saznaju dokle se stiglo sa usvajanjima Lokalnih antikorupcijskih planova i formiranjem lokalnih tela za borbu protiv korupcije u gradovima i opštinama u Srbiji, između ostalih i u Nišu.

Tribinu organizuju organizacije Biro za društvena istraživanja BIRODI i Centar za integritet. Podsećaju da je po Modelu LAP-a, koji je donela Agencija za borbu protiv korupcije, rok za usvajanje ovih planova istekao još 30. juna prošle godine.

Na tribini će, dodaju, govoriti i o tome dokle se stiglo u izradi Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Niša i problemima koji su pratili taj proces.

Iako je Niš godinama unazad bio lider u institucionalnoj borbi protiv korupcije na lokalnom nivou, a niški Lokalni antikorupcijski forum (LAF) je u Modelu LAP-a naveden kao obrazac za osnivanje i rad svih budućih lokalnih antikorupcijskih tela u Srbiji, donošenje niškog LAP-a danas kasni više od godinu dana –ističu organizatori tribine.

Govornici na tribini "Borba protiv korupcije u gradovima i opštinama Srbije", kako najavljuju, biće koordinatorka niškog LAF-a u ostavci Zorica Miladinović, direktor BIRODI-a Zoran Gavrilović i upravnica Centra za integritet Vesna Crnogorac.

Mesna kancelarija Božidar Adžija nalazi se na Bulevaru Nemanjića, a tribina počinje u 17 sati.

Podsetimo, osvedočeni niški borci protiv korupcije su u martu podneli ostavke u Radnom timu koji je trebalo da usvoji novi LAP. Ovaj tim je sastavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, a jedan od razloga za njihove ostavke je i što su članovi tima i ljudi iz lokalne samouprave protiv kojih je Agencija za borbu protiv korupcije vodila postupke. Grad Niš je, takođe, izostavio BIRODI iz ovog procesa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LJ

    01:45 // 12. 7. 2018.

    KORUPCIJA JE U SUDOVIMA i tu je problem!!!!
    Sudije dosudjuju ono sto je zakonom nije dozvoljeno i nikom nista sve je normalno!!!

  • Beogradjani tato , beogradjani . . .

    15:34 // 11. 7. 2018.

    Najgora korupcija je to što vlast radi vlasti korumpira narod , pa je tako dozvoljeno parkiranje na trotoarima , vožnja u suprotnom smeru , četiri migavca dok se pije kafa . Pa kad se pobuniš za nešto veće " NIKO NIJE ČIST " . . .

  • tmujo

    13:20 // 11. 7. 2018.

    u Nisu je korupcija dostigla takve razmere da jedina moguca borba ostaje hapsenje redom pa onda ispocetka uspostaviti vlast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: