Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 20. 1. 2021.

| Društvo

U Nišu vakcinisano oko 600 građana, iz Doma zdravlja kažu da nikoga neće vratiti

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
vakcinacija
Priotitet imaju starije Nišlije; foto: Dom zdravlja Niš

Oko 300 građana juče je vakcinisano u niškom Domu zdravlja, a isto toliko i jutros do 10 sati, kaže pomoćnica direktora Danijela Nešić. Poručuje i da primaju sve građane, bez obzira na to da li imaju karton u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a ističe da je veliko interesovanje za kinesku vakcinu i da ima dovoljno doza.

I u Nišu je juče počela masovna vakcinacija, a na 6 punktova, koliko je za sada otvoreno, vakcinisano je 292 Nišlija protiv kovida, dok je danas do 10 sati vakcinu primilo 297 građana.

Pomoćnica direktora DZ Niš Danijela Nešić kaže da svi mogu da im se jave, bez obzira na to gde imaju karton. vakcinacija Već 600 građana primilo vakcinu; foto: Dom zdravlja Niš

Sve mi primamo, jer smo mi zaduženi za vakcinaciju u Nišu, tako da svi dolaze kod nas i ko ima karton i ko nema, sve građane primamo. Bilo je i onih koji nisu umeli da popune prijavu, ali dođu i mi se zaista trudimo da nikoga ne vratimo - ističe Nešićeva.

Kako je juče pojašnjeno na sastanku, građani koji se prijave preko e-uprave ili telefonom dobiće SMS i mejl u kome će pisati termin i mesto vakcinacije.

Vakcina ima dovoljno, pre svega kineske za koju iz Doma zdravlja kažu da je pogodna za masovnu vakcinaciju, jer se čuva u frižiderima na temperaturi od 0 do 8 stepeni. Takoše ističu i da je pristupačnija jer nema ograničenja godina starosti, poput ruske koja se očekuje i koju će moći da prime samo oni do 60 godina.

Ima dosta vakcina, dovoljno u odnosu na broj ljudi koji su se prijavili, a veliko je interesovanje, zaista jako veliko. Svi punktovi rade, svuda se javljaju, baš je dobar odziv građana. Od prijavljenih dolaze po prioritetu, najstariji, ali biće i kod nas i vojska, policija, prosveta, novinari, tako da biće i mlađih. Kako budu pristizali mlađi za vakcinaciju tako će biti i više punktova - pojašnjava Nešićeva.

Osim najstarijih Nišlija koji su trenutno prioritet, kinesku vakcinu danas su primili i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • FrAVjzer

    18:01 // 20. 1. 2021.

    Samo se vi ''cepite''

  • Mara

    17:27 // 20. 1. 2021.

    ODZIV VELIKI?videćemo šta sve može da se desi do revakcinacije

  • Mara

    16:42 // 20. 1. 2021.

    Svaka cast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: