Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 2. 3. 2021.

| Društvo

U Nišu više od 46.000 vakcinisanih protiv koronavirusa, na raspolaganju 4 vrste vakcina

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
vakcinacija
I u Nišu dostupne sve 4 vrste vakcina koje su stigle u Srbiju; foto: Dom zdravlja Niš

Prvu dozu neke od dostupnih vakcina protiv kovida u Nišu je primilo 46.039 građana, kažu u Domu zdravlja, a revakcinisano je 27.396 ljudi. Na raspolaganju su trenutno 4 vrste vakcina, ali samo za one koji dobiju zakazan termin. Oni koji ga propuste mogu da se jave sutradan u Dom zdravlja ili da se ponovo prijave preko E-uprave.

Ukupno su medicinari niškog Doma zdravlja od početka imunizacije do 1. marta dali 73.435 doza vakcina protiv koronavirusa u Nišu, kaže pomoćnica direktora Danijela Nešić.

Više od 27.000 građana je revakcinisano, a kaže da u Nišu trenutno ima svih vrsta vakcina koje su inače dostupne u Srbiji.

Trenutno su dostupne Astra Zeneka, Fajzer, Sputnjik i Sinofarm. Radimo prema zakazanim terminima E-uprave - navodi Nešićeva.

A šta da rade oni koji dobiju zakazan termin preko E-uprave, ali tada iz bilo kog razloga nisu u mogućnosti da odu i prime vakcinu? Nešićeva kaže da mogu da dođu sutradan u Dom zdravlja i dobiće svoju dozu vakcine za koju su se prijavili.

Ako ne možemo da rešimo jer se javljaju posle više dana i nedelja onda mogu da se prijave opet preko E-uprave i dobiju novi termin - kaže Nešićeva.

Prema poslednjim javno dostupnim podacima 524.231 građanin Srbije je do sada primio obe doze vakcine, a 1.470.406 doza vakcine protiv korona virusa je potrošeno od početka imunizacije.

Građani mogu da se vakcinišu samo kada se prijave i dobiju zvaničan termin preko E-uprave ili telefonom na broj 0800 222 334.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    11:04 // 3. 3. 2021.

    @Mile dodji da te teta Mara vakcineise

  • Jonca

    21:13 // 2. 3. 2021.

    @Sojic,odakle izvuče te podatke,kada je na poslednjim izborima s pravom glasa bilo nesto vise od 230 000.Znaci Nis ima preko 300 000 stanovnika!!! I Mari samo da kažem da obavezno primi kinesku vakcinu, nemoj slučajno neku registrovanu i proverenu iz EU.Za SNS i njene simpatizere penzionere isključivo kineska na bazi slepog misa i pacova.

  • Mara

    20:41 // 2. 3. 2021.

    @Aleks i ja mislim ni jedna iskreno Fajzer nikako mnogi se žale

    • Mile

      07:12 // 3. 3. 2021.

      Primio Pfizer ,revakcinisao se i posle dve nedelje uradio antitela .Vakcina je dobra sto se vidi po rezultatu za antitela tako da ne pričate gluposti i nd dovodite ljude u zabludu jer se od Korone umire!!!!Ako ste dokoni radite nešto drugo!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: