Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 1. 6. 2015.

| Društvo

U Nišu više od 500 prekobrojnih u gradskoj upravi

Autor:A. S. J. C.Izvor:Južne vesti
opstina
Višak zaposlenih nije isti kod gradonačelnika i u Ministarstvu finansija; Foto: Arhiva JV

Iako gradonačelnik Niša Zoran Perišić tvrdi da u gradskoj upravi ima svega oko 230 službenika viška, podaci Ministarstva finansija pokazuju da ih ima duplo više.

Maksimalni broj zaposlenih u niškoj Gradskoj upravi propisan aktom Ministarstva finansija je 1.302. Izveštaj istog ministarstva od 15. maja ove godine, koji je dostavila niška Gradska uprava, pokazuje da je broj zaposlenih na određeno i neodređeno vreme 1.855.

Matematika je jasna - prekobrojna su 553 zaposlena.

zaposleni Broj zaposlenih u maju 2015. godine i suma koja je izdvojena za njihove bruto plate; Izvor: MFSituacija sa viškom zaposlenih nije se promenila od kraja 2013. godine kada su zabeležena enormna zapošljavanja u javnom sektoru i kada je na kraju godine takođe bilo 553 viška, s tim što je tada kao reper uzet maksmalan broj koji odobrava Ministarstvo, a koji na 1.302 dodaje i 10 odsto zaposlenih na određeno vreme.

I pored egzaktnih podataka, gradonačelnik Niša tvrdi da u gradu ima svega oko 230 službenika viška.

Mi imamo oko 230 ljudi u višku i vrlo brzo nakon dobijanja zvaničnih dokumenata iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave mi ćemo pokrenuti razgovore sa ljudima koji mogu biti kandidati da ostanu bez posla. Naravno, uz preporuku i ponudu odgovarajućeg socijalnog programa - rekao je Perišić.

maks Maksimalan broj zaposlenih koje odobrava Ministarstvo; Izvor: MFPerišić je rekao da je najveći broj zaposlen 2011. i 2012. godine i da je za vreme njegovog mandata broj zaposlenih zapravo smanjen.

Međutim, prostim uvidom u budžete za 2013. i 2014. godinu vidi se da je tokom 2012. i 2013, kada su gradom upravljale i demokrate i naprednjaci, broj zaposlenih u javnom sektoru uvećan za 400.

Tome u prilog ide i veliki broj konkursa koje su raspisivale uprave, službe i opštine u Nišu.


Višak zaposlenih odnosi milione

Prekobrojna 553 službenika na mesečnom nivou, sudeći prema podacima Ministarstva finansija, bruto platama koštaju Grad oko 35 miliona dinara.

Tim parama bi, kako su ranije rekli u "Parking servisu", da bude izgrađena montažna garaža koja bi rešila gorući problem sa parkiranjem u Nišu.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Proka je upravu

    08:56 // 4. 6. 2015.

    E zato će gradjani na lokalnim izborima kazniti SNS jer neće glasati za NJIH oni su izbore dobili jer je narod hteo da smeni DS a ono ih primili u svoje redove ostavili im funkcije sa velikim platama

  • box

    22:22 // 2. 6. 2015.

    Udjite u Parking servis,jedni drugima na glavu sede,u Vodovodu,Medijani,Toplani,opstinama...jos gore.A Perisic...bez komentara,najgori je.

  • Proka

    07:46 // 2. 6. 2015.

    90% onih koje je DS zaposlio od 2010 do 2012 je prešao u SNS. Problem je što je grad na ivici bankrota jer ova vlast nema pojma šta im je posao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: