Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 17. 3. 2021.

| Društvo

U Nišu više od četvrtine kontrolisanih vozača bilo bez pojasa, 24 za volanom pod dejstvom alkohola

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
saobraćajac
Pojačana kontrola saobraćajaca i u Nišu; foto: A. Kostić

Prošle nedelje ponovo je na ulicama bilo više saobraćajaca nego obično zbog pojačane kontrole, a u Policijskoj upravi Niš kažu da su 600 vozača i 128 putnika "uhvatili" bez vezanog pojasa. Takođe je četvoro kažnjeno zbog nepropisnog prevoza decu na prednjem sedištu, a 24 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Da li su vezali sigurnosni pojas, kako su prevozili decu u automobilu i da li su tokom vožnje imali alkohol ili drogu u krvi - kontrolisali su iz Uprave saobraćajne policije tokom prošle nedelje, od 8. do 14. marta. Navode da su u Srbiji zatekli skoro petinu vozača bez vezanog pojasa.

Akcija je bila i u Nišu, gde je takođe više vozača, ali i putnika, posebno onih na zadnjem sedištu, kršilo ovo bezbednosno pravilo tokom vožnje.

U akciji pojačane kontrole saobraćaja, Policijska uprava u Nišu je u protekloj nedelji prekontrolisala ukupno 2.657 vozača, od kojih je 600 zatečeno bez pojasa. Takođe, policija je sankcionisala 128 putnika bez pojasa, od kojih 52 suvozača i 76 putnika na zadnjem sedištu - navode iz Policijske uprave Niš.

U celoj Srbiji je 79 vozača kažnjeno zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjem sedištu, a 119 na zadnjem, a u Nišu je otkriveno 4 takvih prekršaja.

Policija je otkrila četiri prekršaja nepropisnog prevoza dece na prednjem sedištu, dok su svi ostali vozači prevozili decu na propisan način - navode u policiji.

Kontrolisali su saobraćajci i nasilničku vožnju, kao i korišćenje alkohola i droge tokom upravljanja automobiilom - u Nišu navode da su 24 vozača sankcionisali, jer su imali više promila alkohola u krvi, a jednog zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U ovom periodu, na našem području, nije zabeležen nijedan prekršaj nasilničke vožnje - dodaju u PU Niš.

U MUP-u navode da je tokom prošle nedelje 577 saobraćajnih nezgoda bilo na putevima u Srbiji, u kojima je 143 ljudi povređeno, a 6 osoba poginulo - 3 u motornim vozilima, 2 u svojstvu vozača i jedan putnik, a niko od njih nije koristio pojas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jasar

    07:15 // 18. 3. 2021.

    ponovo bilo vise saobracajaca na ulicama? ovo nije prestalo od one nesrece skidaju kozu,pisu kazne za prvu pomoc i ostale boranije ,dok se deca bukvalno kolju na ulicama nisa oni jure pojas i 1kmh prekoracenja,ovo sto se desava trenutno je punjenje budzeta nista drugoooo

  • Laki

    18:22 // 17. 3. 2021.

    Jašare da vozač sam profesionalac od 94 god, prešo Evropu sa šleperom i autobusom. Nepodržavam alkohol da min. jednom dnevno me zaustave i traže svoje

    • Jasar

      10:31 // 18. 3. 2021.

      A ko je reko da podržava alkohol za volanom?

  • Laki

    15:53 // 17. 3. 2021.

    Nije mi jasno dasu i ti isti policajci učesnici u saobraćaju a nevežu se moža zanjih važi neki novi zakon. Moža su privilegovani, nerazumem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: