Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 3. 11. 2021.

| Društvo

U Nišu za jedan dan oborena 3 pešaka, a u Aleksincu jutros udaren biciklista

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
policija dnevna KOSTA
Svi povređeni su prebačeni u Urgentni centar; foto: A. Kostić

Na niškim ulicama su se u nezgodama povređena tri pešaka, 29- godišnjakinja, 19- godišnja devojka i 59-godišnji muškarac, dok je u Aleksincu rano jutros povređen 45-godišnji biciklista kojeg je udario automobil. Svi povređeni su nakon ukazane pomoći na licu mesta prebačeni u Urgentni centar.

U Ulici Dimitrija Tucovića juče je oko 9 sati oboren pešak, a kako saopštavaju iz policije, dogodile su se još dve takve nezgode.

Oko 10 sati na raskrsnici ulica 9. Brigade, Ratka Vukićevića i Vojvde Mišića, oborena je devojka.

Saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko vozilo marke “pežo” niških registarskih tablica, kojim je upravljao muškarac 1986. godište iz Niša, oborio pešaka žensku osobu 1992. godište i ona je sa povredama prebačena u Urgentni centar - kažu iz policije.

Iz niškog Kliničkog centra kažu da je onda zadobila prelom leve potkolenice, zbog čega je hospitalizovana na Klinici za ortopediju, a na osnovu dodatne dijagnostike odlučiće se da li će devojka biti operisana.

Naredna nezgoda u kojoj je takođe oboren pešak dogodila se oko 18:30 u Ulici Dragiše Cvetkovića, kada je automobil marke “zastava”, kojim je upravljao 46- godišnji muškarac udario 19-godišnju devojku iz Niša koja je sa povredama prebačena u Urgentni centar.

Iz policije kažu da se nezgoda u Aleksincu dogodila rano jutros oko 5:30, kada su se sudarili automobil marke “daewoo nubira” kojim je upravljao 39- godišnji muškarac i biciklista.

Policija radi na utvrđivanju uzroka ovih nezgoda, a o svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirjana Mirković

    21:02 // 3. 11. 2021.

    Vozače zbog ne zaustavljanja na pešakom prelazu treba najstrože kažnjavati. Devojka koja je povredjena na pešačkom prelazu na raskrisnici Vojvode Mišića i IX brigade je zbrinuta u urgentnom centru i čeka operaciju.Zbog male nepažnje vozača,neko treba da ima nesnosne bolove i ko zna koliko dug oporavak i sa kakvim ishodom.Sramota ako ne prodje nekažnjeno.

  • Milan

    15:53 // 3. 11. 2021.

    Zobs kaze da je vozac duzan da prilagodi brzinu kretanja ispred pesackog a pesak je duzan da pre stupanja na pesacki zastane, da pogleda da li je bezbedno pa tek onda da zakoraci. Niti vozaci prilagode brzinu niti pesaci zastanu ispred pesackog. Zobs kaze zabranjeno je prelaziti ulicu dok se razgovara na tel ili dok se nose slusalice na usi. Eee takvi sto sa tel prelaze na njih se namerno zalicem

    • Milan

      17:11 // 3. 11. 2021.

      Nemoj se mnogo zalećeš, pošto Zobs isto kaže i da je ograničenje brzine kroz naseljeno mesto 50 km/h. Što znači da ko god udari pešaka bilo gde u nasljenom mestu sa većom brzinom, automatski je kriv, čak i da je pešak kriv.

    • Vlasta

      20:38 // 3. 11. 2021.

      I ne gledaju kod delte kad stupe na pešački.Idu jedan po jedan pa se napravi kolona od semafora do kružnog toka kod delte.

  • Milan

    15:02 // 3. 11. 2021.

    Toyota, peugeot, zastava, daewoo, fiat... do marke i modela automobila sigurno nije.
    Sigurno je problem psihološki, kombinacija ludih i zbunjenih glava.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: