Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 16. 9. 2019.

| Društvo

U OŠ "Čegar" traže od roditelja da budu odgovorni za povredu deteta u boravku

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
OŠ Čegar
Za neke roditelje ovakva odluka "skandalozna"; foto: JV

Roditelji koji žele da upišu decu u produženi boravak niške OŠ "Čegar" morali su da potpišu saglasnost da prihvataju svu odgovornost ako se dete za to vreme povredi u školi i da za to neće tražiti naknadu. Smatraju skandaloznim što se od njih traži da prihvate odgovornost za svoju decu koju neko drugi čuva. Ipak, direktor škole Goran Dinić pojašnjava da saglasnost moraju da potpisuju samo za učenike trećeg razreda, jer za njih boravak nije obavezan.

Oni roditelji koji su se javili redakciji ističu da je neprihvatljivo da se od njih traži da preuzmu odgovornost za povrede koje nastanu dok neko drugi čuva njihovu decu. izjava oš čegar Roditelji reagovali zbog potpisivanja ovakve izjave; foto: čitalac

Koliko je bezbedno slati decu u boravak naročito nakon potpisivanja ovako nečeg, kao i da li je ljudski, profesionalno i uopšte zakonski zahtevati od roditelja da budu odgovorni za eventualne povrede koje nastanu pod nadzorom vaspitača i učitelja kojima je to posao za koji su plaćeni, za koji su (nadam se) školovani i motivisani, i najvažnije jedini fizički prisutni u tim trenucima i u mogućnosti da paze na decu. Postavlja se pitanje i kompetentnosti i morala direktora koji je ovo zajedno sa svojim sekretarom sastavio - ističu roditelji.

Ocenjuju da je ovakav postupak nadležnih u školi "Čegar" - "oličenje korumpiranosti i beskrupuloznosti u kojima je naše društvo ogrezlo".

Direktor škole "Čegar" Goran Dinić objašnjava da izjavu ne potpisuju svi rodtelji, već samo oni čija su deca treći razred, jer za njih produženi boravak nije obavezan. Napominje i da nema dovoljno mesta za sve učenike.

To znači da roditelji dece trećeg razreda nemaju pravo da upišu dete u produženi boravak. Škola hoće da im izađe u susret, ali ne može da ima odgovornost za njihovu decu. Jednostavno neće niko moći iz 3. razreda da ide u produženi boravak i neće morati ništa da potpisuju. Veoma je prosto, hoćete da izađete nekome u susret, a u stvari imate problem - kaže Dinić.

Kaže i da je uslov za roditelje trećenaca da potpišu ovu izjavu ukoliko žele ovakvu uslugu, ali da i tada može da se desi da je neće dobiti, jer možda neće imati mesta za sve. Ponavlja da su roditeljima samo želeli da izađu u susret, ali da će razmisliti da li će tako i biti, s obzirom na to da su se žalili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dina

    17:23 // 17. 9. 2019.

    Rad boravka u trecem razredu je nelegalan i nezakonit.Direktori nekih skola organizuju da bi zadrzali djake cak ih i kuriri, domari i higijenicari cuvaju.Strasno

  • N.K.Tatko

    12:16 // 17. 9. 2019.

    Svi samo kritikuju a zakon postoji samo se ne postuje i svi bi tudju decu pre da vaspitavaju nego svoju.

  • Jovan Nikolic

    22:46 // 16. 9. 2019.

    Ovi iz prosvete su sve bezobrazniji male im plate ne rade pola godine po raznim raspustima su upisete dete od predskolskog vam uzimaju pare od klima uredjaja ,tv,igracke krecenja skole itd pa na kraju jos i sami da ih ucite a oni samo platu da prime.....pola skola treba zatvoriti one nesposobne nastavnike i profesore otpustiti i lepo primiti skolovane normalne i da drzava sve to sama placa a ne ro

    • Dragan Petrovic

      22:43 // 20. 9. 2019.

      sto je manje ovakvih Jovana u drzavi, bice mnogo bolje *mislim da ima nekih 8 razreda o.skole

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: