Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 5. 7. 2021.

| Društvo

U Opštini Medijana još ne rade sve javne česme, apeluju na građane da ih ne uništavaju 

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Neispravne javne česme
U Medijani kažu da još ne rade sve česme;foto:JV

Iako se iz JKP Naissus i Opštine Medijana razlikuju odgovori o broju javnih česama na teritoriji ove opštine koje rade, jasno je da ne radi svih 25 za čije održavanje opština plaća Javnom preduzeću. Prema ugovoru koji su potpisali krajem juna Opština izdvaja pola miliona dinara da Vodovod ovih 25 česama održava ispravnim.

Danas, kažu iz GO Medijana, radi 19 javnih česama, dok iz Vodovoda tvrde da radi 17 koje su u ovoj opštini. Neke česme su, kako navode iz Opštine i Naissus-a, previše oštećene i treba još vremena da ih poprave.

U Opštini Medijana trenutno radi 17 česama, a ima tu još nekoliko koje ćemo probati da osposobimo u narednih par dana, koje su sa većim tehničkim oštećenjem. Naše ekipe su već nekoliko dana na terenu i osposobljavanje česama je rezultat tog rada - kažu iz Vodovoda.

Načelnik Uprave GO Medijana Miloš Dragićević kaže da česme rade zahvaljujući tome što je Opština izdvojila pola miliona i apeluje na Nišlije da budu savesni i da ih ne uništavaju jer, ističe, ekipe zato imaju velike probleme na terenu.

Kaže da su građani skinuli i slavinu sa česme prekoputa Osnovnog suda.

Na teritoriji Opštine Medijana radi 19 česama. Što se ostalih tiče, pitanje je kada će biti restaurirane jer su potrebni radovi na njima. Trude se i Opština i Grad i komunalna preduzeća oko česama, ali neophodno je podizanje svesti građana da ne bismo dolazili u situaciju da slavina košta 500-600 dinara, a da oni naprave štetu od par hiljada dinara - objašnjava Dragićević.

Iz Vodovoda navode da osim Opštine Medijana, na čijoj teritoriji ima najviše česama, u Nišu rade još tri česme - u opštinama Pantelej, Crveni Krst i Niška Banja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petko

    06:32 // 10. 7. 2021.

    Huligani koji lome sve pred sobom ne čitaju novine.Kako će onda Naisusov apel dospeti do njih ? Pa česme nisu u tunguziji. Stavite makar lažne kamere.

  • David Štrbac

    17:59 // 7. 7. 2021.

    Dižete galamu badava ,česme rade i voda ispravna. Šta, jel voda bezbojna, pa koje pričate dok ruku ne turite. Žimi Dragana ide voda na česme.

  • Krajski

    18:10 // 5. 7. 2021.

    Sta je sa dve "kamene"cesme na keju i jednom ispred banovine?
    Koliko jos decenija treba proci da ih osposobite?...Bruka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: