Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 7. 6. 2022.

| Društvo

U Opštini Medijana još ne rade sve javne česme, skoro polovina čeka na popravku

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
javna česma ni t. t.
Mnoge česme još čekaju na rekonstrukciju; foto: T. T.

Iako leto još nije počelo, u Nišu već vladaju letnje temperature u kojima je ljudima neophodno dosta vode za piće. Od 21 česme na teritoriji najveće gradske Opštine Medijana, Nišlije mogu da se rashlade na njih 12, dok 9 nije u funkciji zbog kvarova, rekonstrukcija i popravki.

12 ispravnih javnih česama na teritoriji Gradske opštine Medijana pušteno je u rad, dok će ostalih 9 morati da sačeka neophodnu sanaciju kvarova i oštećenja, poput one koja se nalazi ispred zgrade Opštine Medijana.

Ta česma je u potpunosti uništena i trenutno je kod vajara koji je radio na njenoj izradi. Za nju su opredeljena određena sredstva i čim ona bude gotova, pustićemo je u rad - kažu iz Opštine.

Među česmama koje još nisu u funkciji je i ona koja se nalazi u parku koji se rekonstruiše u blizini Suda. Kako kažu iz Medijane po završetku uređenja parka, počinje montaža česama i ispitivanje vode, nakon čega će i ona biti puštena u rad.

javna česma ni t. t. Spomen-česma i dalje curi; foto: T. T.Mnogo je i onih koje ne rade zbog nesavesnih građana koji su oštetili delove javnih česmi ili su ukrali slavine sa njih, zbog čega iz Opštine kažu, da razmatraju mogućnost postavljanja video nadzora.

Dok sa nekih iz različitih razloga voda ne teče, kod drugih preliva kao u slučaju česme Svete Trojice preko puta Lutkarskog pozorišta o kojoj su Južne vesti pisale još prošle godine.

Iako je sanacija još tada najavljena, a iz Naisusa je rečeno da nije poznato zbog čega voda otiče na kolovoz, smeta prolaznicima i vozačima, problem još nije rešen, pa se i ove godine može videti bara oko česme.

Da li će i kada spomen-česma koja je postavljena u čast jubileja Milanskog edikta, biti popravljena, Južne vesti nisu uspele da saznaju, jer iz JKP Naisus nisu odgovorili na naše pozive.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    21:06 // 7. 6. 2022.

    Polako, ima vremena. Daleko je oktobar .... Eno i fontana kod Delte isto ceka na popravku ...

  • Torpedo

    19:57 // 7. 6. 2022.

    "Sta nas briga za cesme, mi sedimo u Parku, kafici imaju uvek hladnu vodu !
    A, kome treba voda, nek si nosi od kuce ! Do novembra, moze da se desi da ih popravimo !"

  • Laki

    18:46 // 7. 6. 2022.

    Kakav predsednik opštine takve i česme!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: