Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 19. 3. 2021.

| Društvo

U Osnovnom sudu Niš odlaganja kod sudija obolelih od kovida, rasporedi strankama dostupni na sajtu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
viši sud niš
Odlažu se samo suđenja onih sudija koji obole od virusa ; foto: JV-S. Marković

U Osnovnom sudu u Nišu 17 zaposlenih obolelo je od kovida, a troje je u izolaciji, pa predsednik Saša Dujaković za Južne vesti navodi da se postupa po svim predmetima i da se odlažu samo suđenja onih sudija koji su oboleli od kovida. Dodaje da od početka 2021. godine pandemija nije uticala na rezultate sudija, pa tvrdi da su oni bolji u odnosu na prošlogodišnji period januar-februar, kada nije bilo kovida u Srbiji.

Od preko 300 zaposlenih u niškoj Palati pravde, Dujaković navodi da je kod 17 sudija i drugih radnika potvrđen virus korona, ali i da je troje zaposlenih u izolaciji.

Što se tiče suđenja, sva suđenja se drže, osim suđenja sudija koji su pozitivni, svakodnevno na sajtu Suda možete da vidite koja suđenja se odlažu – ističe Dujaković.

Drugačiji je, kako kaže, režim nego što je bio slučaj tokom vanrednog stanja prošle godine, kada je sva pažnja bila usmerena samo na hitne slučajeve. Sada se, dodaje, postupa u svim predmetima.

Što se tiče konkretno rezultata, oni ne mogu da budu vidljivi za dve nedelje, to tek možemo da vidimo za jedno otprilke mesec dana, šta je bilo sa suđenjima, kakvi su rezultati rada, u ovom trenutku to je kao živi organizam, ne znamo kad će i šta, da li će broj da se povećava od ponedeljka ili će da se smanji – dodaje on.

Međutim, ako se uporede januar i februar prošle godine, kada u Srbiji još nije na vrata “zakucao“ virus, sa tim mesecima tekuće godine, Dujaković navodi da su rezultati mnogo bolji sada, pa da pandemija nije uticala na rad Suda.

U jedom periodu kad imate zatišje, kao što je bio maj, jun i juli, onda septembra krenete punom parom, to praktično sad daje rezultate, a cela prošla godina i pored kovida, Sud je imao odlične rezultate rada – ističe Dujaković.

Dodaje da su preduzeli sve epidemiološke mere, pa na sajtu Osnovnog suda učesnici u postupku mogu da vide da li je njihov predmet odložen, da ne bi dolazili, pa da kasnije oni naknadno dobijaju poziv za drugi termin. Mere koje važe za sve zaposlene i učesnike u postupku dostupne su ovde.

Podsetimo, tokom vanrednog stanja u gradovima na jugu Srbije je zbog korone bilo i takozvanih "Skajp" suđenja, a pandemija je uticala i na zatvaranje vranjskog Osnovnog suda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    14:47 // 21. 3. 2021.

    Sudije su i do sada "mnogo radili". Razvlačili su predmete kao pitu zeljanicu. ŽIVEO NEERAD. Daj bože da korona potraje do penzije.

  • Sram vas bilo

    23:26 // 20. 3. 2021.

    Sram vas bilo ljudi kako smete tako nonsalantno u komentarima o sudijama, ciji je polozaj sistemski unistavan promenom zakona u nasoj drzavi. To sto ima par pojedinaca koji donose nepravicne i nepravedne krivicne presude, to ne treba da znaci da su sve sudije korumpirane i potkupljene. Sudije u Nisu nisu "Vuciceve" sudije, jer su oni svi u BG, a njihova imena imate na KRIK-ovom sajtu

  • Pera

    10:09 // 20. 3. 2021.

    Sudije u Nišu nemaju svoje mišljenje, oni po presude idu kod tatka po mišljenje. Zato ih niko i ne ceni niti poštuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: