Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 7. 10. 2020.

U "Pčelici" više ne važe potvrde privatnih pedijatara, roditelji tvrde da se time krši zakon

pčelica Roditelji nezadovoljni što potvrde pedijatra iz privatne klinike više ne važe; foto: "Pčelica"

Potvrdu pedijatra iz privatnih klinika i ordinacija da je dete zdravo kako bi se vratilo u vrtić ili one koje roditelji donose kao opravdanje za odustvo, u niškoj Predškolskoj ustanovi "Pčelica" više ne prihvataju. I dok pojedini roditelji smatraju da je reč o diskriminaciji lekara i kršenju zakona, iz "Pčelice" poručuju da potvrdu mora da izda izabrani pedijatar, koji je po pravilu zaposlen u nekoj od državnih zdravstvenih ustanova.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • pera

    12:20 // 7. 10. 2020.

    Juče zakazao pregled u savetovalištu.
    Prvi slobodan termin DRUGA POLOVINA NOVEMBRA.
    Neko ovde nije normalan, verovatno ja.

  • Roditelj

    11:12 // 7. 10. 2020.

    Privatna praksa ne moze ali zato privatne veze za sve ostalo su itekako dobro dosle kod doricne.

    • Sloba

      11:46 // 7. 10. 2020.

      Da to je u stvari jedino što vidim kao problem. Inače da se za državne ustanove traže pregledi kod državnih zdravstvenih ustanova to je ok. Isto kao što po meni treba da se u državne ustanove zapošljavaju samo oni koji su se školovali u državnim ustanovama, ali i da se državni službenici leče u državnim ustanovama. Pa šta nam Bog da, ako neko misli da mu treba to neka vodi računa

  • slavko

    13:15 // 7. 10. 2020.

    Oni zavrsavaju privatne fakultete i doktoriraju na njima a ne priznaju potvrde od privatnih klinika,pa jel normalno to?SNS zlo!

  • Aleksandra

    14:14 // 7. 10. 2020.

    Svaki roditelj ima pravo da bira za svoje dete pedijatra kom veruje i kog smatra dobrim, pa makar on radio i u privatnoj klinici, a pri tom, to ne znači da taj lekar ne radi istovremeno i u Domu zdravlja ili KC. Deluje da ustvari, nije bitan sam pedijatar, nego Dom zdravlja.

  • Naissus

    19:03 // 7. 10. 2020.

    A gde pise da pedijatar mora da bude drzavni lekar?? Po kom to Zakonu mora da bude na budzetu?? Roditelj moze da izabere pedijatra kog smatra pouzdanim i strucnim za svoje dete, bez obzira da li je na drzavnim jaslama ili je privatnik. On je pedijatar, strucno lice, nije bitno u kojoj ustanovi radi.

    Koji je dil Pcelica sklopila i koliki procenat dobija za sebe u celoj toj prici??

  • roditelj

    13:32 // 7. 10. 2020.

    A privatno pozoriste moze da daje predstave u drzavnoj ustanovi?

    • mrak

      16:54 // 7. 10. 2020.

      Vi kupujte , od sada, sve samo u drzavnim prodavnicama, nikako kod privatnika! Vratite se u 1948, doba komunizma. Valjda je vazno sta se prikazuje, a ne ko !!

  • mila

    13:31 // 7. 10. 2020.

    A kako to da je Pcelica do skoro uvazavala i prihvatala ovakve potvrde? Znaci li to da su do sada uveliko krsili pravilnike/zakon/sta vec?

  • Djoka iz Maroka

    15:33 // 7. 10. 2020.

    A sto im u grupama sedi po 25-30 deteta u jednoj prostoriji, sa jednom vaspitacicom, to nema veze?! Zato i ne pustaju roditelje u vrtic, da ne vide haos...Kad bude pukla korona u vrticima bice zanimljivo...

    • Mikica

      16:46 // 7. 10. 2020.

      Pcelica se zaista trudi I postuje sve mere propisane, roditelji se neosnovano bune za sve i svasta.
      Ja kao roditelj veoma sam zadovoljan tretmanom I nemam nijednu zamerku na rad.

  • Jovana Djordjevic

    12:20 // 7. 10. 2020.

    Treba poostriti mere pogotovu u vrticima. I nije tacno da se ceka dugo, iz licnog iskustva pedijatri iz DZ su i vise nego korektni pogotovu kada su te potvrde u pitanju. A sa druge strane postoje i neodgovorni roditelji koji bi poslali i bolesno dete u vrtic uz izgovor SAMO SLINAVI.

  • Ena

    17:37 // 7. 10. 2020.

    Bruka i sramota i još krše ugovor koji su potpisali sa roditeljima. U ugovoru piše da potvrdu daje izabrani lekar. Kakve veze ima da li je izabrani lekar dao potvrdu dok je bio u DZ ili dok je radio privatno?? Za termin kod pedijatra na zdravoj strani se čeka trenutno i do 40 dana. Druga opcija je uzmete slobodan dan s posla, odete na početku smene i čekate. I tako svaki put kad vam dete kine.

  • Roditelj

    11:57 // 7. 10. 2020.

    Doticna nipodastava i roditelje i saradnike ,ponajvise radnike ustanove koji nose sav posao.

    • kimi

      14:56 // 7. 10. 2020.

      a doticna je?

    • Natassha

      19:59 // 7. 10. 2020.

      Odakle Vi gospođo Roditelju to znate? I što Vas toliko pogađa dotična? Nešto Vam bode oči. Verovatno ste i Vi jedan od ne radnika ustanove?

  • Mara

    11:34 // 7. 10. 2020.

    Pa to vam je isto mislim isti doktori pedijatar u državnom ili privatnom dr vam je isti samo plaćate na drugo mesto

  • Jovana

    22:50 // 7. 10. 2020.

    Meni dete ide u vrtić Panda. Ovo sve što pišete je ništa prema onome što se tamo dešava. Mi čak nemamo ni kontakte sa vaspitačicama. Odgovorno je zlo!

  • Raka

    14:29 // 7. 10. 2020.

    Zakon o zdravstvenoj zaštiti nam je istorijski i katastrofalan.Ali mi smo Srbija.I lične karte,tablice, zdravst. knjižice smo promenili mnogo godina nakon zemalja u okruženju.Zašto RZZO ne potpisuje ugovore sa primarnom zdravstvenom zaštitom (opšta praksa, pedijatri...) to samo oni znaju. Pčelici treba zabraniti bilo kakve odnose sa privatnicima u bilo kojoj sferi.

  • Milena

    17:38 // 7. 10. 2020.

    Ustanova nikad bolje nije funkcionisala. Vrtići rade odlično, vaspitači na čelu sa direktorkom zaslužuju veliko poštovanje. Rade ljudi svoj posao najbolje što mogu. Ko je nezadovoljan nek vodi dete u privatni vrtić, sad bar uz subvencije isto košta. I tamo ne mora ni da se vakcinišu. Ja kao roditelj sam prezadovoljna i stvarno mi je muka kad vidim negativne komentare.

    • Jelica

      23:15 // 7. 10. 2020.

      Za vaspitacice svaka cast, a za direktoricu-princezicu mogu da kazem da je mazna kao banica. Ko je ne zna, skupo bi je platio! Sva je ljupka! Sprovodi pravila bez da se priupita da li su neke stvari logicne ili ne, kao i cela situacija sa tim potvrdama! Moze drzavni, ne moze privatni... Ma, malo morg*n!

    • Mb

      00:32 // 8. 10. 2020.

      Od svog postojanja,1956 god.,ustanova ne pamti tezu situaciju...nepotizam,neznanje,nemoral,bahatost,bezobrazluk.

  • nada

    10:06 // 8. 10. 2020.

    A što je diskriminacija roditelja koje rade i oni koji ne rade .Koji roditelji ne rade nemaju gde decu pa samim tim ne mogu da traze posao.Sramota.

  • Milena

    15:57 // 8. 10. 2020.

    Pa vi vodite dete kad pedijatar radi u savetovalistu. Prestanite vise da dizete galamu za sve i svasta. Izabrani pedijatar ce roditelju da napise opravdanje za dete i pregleda ga i ako je zdravo za dva minuta da sve zavrsite.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: