Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 13. 12. 2020.

U Planu protiv zagađenja vazduha u Nišu i mere koje se tiču grejanja, ali je rok "narednih godina"

Zagađenje vazduha Mnogo planova, ali rokovi nisu precizirani; foto: Z. P.

Iako je još početkom ove godine Gradska toplana trebalo da preuzme kotlarnicu Kliničkog centra i da širi krug oko ove zdravstvene ustanove umesto mazuta, lož ulja i uglja koristi prirodni gas za grejanje, to je i dalje u Planu kvaliteta vazduha, kao jedan od najvažnijih projekata za smanjenje aerozagađenja. Gašenje kotlarnica u brojnim školama, vrtićima i javnim ustanovama, među kojima su i Univerzitet i Medicinski fakultet, takođe je u planu, ali je rok "narednih nekoliko godina".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Otpor

    13:47 // 13. 12. 2020.

    Gratis prikljucak svima na gas i kotao,placamo svi sve kroz racun i eto.Drugo,svima po 1 panel solarni za sturju i eto,manje CO2 zbog struje...Prosto

    • Nishlija

      13:56 // 13. 12. 2020.

      Mislis da ce tako da potrose ekodinar i subvencije EU za ekologiju? Nisu ludi kada mogu da ga utrose "za svoju decu"

    • Marko Jovanovic

      14:04 // 13. 12. 2020.

      To je jedno od boljih resenja. Ali pogledaj Marka Zvaka o solarnim panelima. EPS je problem. Ceo sistem je problem.

  • dembelija

    15:03 // 13. 12. 2020.

    Niska vlast se takmici ko ce manje da uradi za ovaj grad i sto vise da otme od gradjana. Ovaj grad bi 100x bolje funkcionisao da nema gradske vlasti. Sad ce se jos pozaposlajavati stranacki kadar posto je ukinuta zabrana a i povecace se plate javnom sektoru. Najvaznije je da nista ne radis i primas platu, zemljo dembelijo

  • Milan

    11:45 // 13. 12. 2020.

    A sta bi sa upotrebim dozvolama za plin koje su uvedene pre 2 god i za koju treba cela godina da se izvuce a kosta 700e?Pljacka naroda. A obecanje AV da smanji cenu prikjucka za plin. Sta bi sa tim? Od gore navedenog ni 10 % nece biti realizovano. Zamajavanje.

  • Pravko

    15:17 // 13. 12. 2020.

    SNS samo prepisuje ono što je odavno u priči i što se jasno zna. Njihovi kadrovi sa kupljenim Megatrend diplomama su nesposobni da održe u efikasan rad ni ono staro, a kamoli da naprave nešto novo, a da to nije najmanje duplo skuplje i invalidno. Pa već su 8 godina na vlasti. Gde su im projekti? Projekte ne pravi Svetska Banka i Evropska banka, već one učstvuju u relizaciji već napravljenih.

  • Dragan

    12:23 // 13. 12. 2020.

    Sve kasarne i komanda vojske koriste ugalj za grejanje.

  • Sladjana

    14:17 // 13. 12. 2020.

    Odmah uvesti/povećati eko taksu na ugalj lošeg kvalitata tako da grejanje na taj energent postane neisplativo i veliki deo problema zagadjenja vazduha će biti rešen već od naredne zime.

  • čitam i ne verujem

    11:44 // 13. 12. 2020.

    Zar nije jednostavnije i jefitinije da se za Univerzitet ostavi depozit za cisterne za gas i kupi gasni kotao umesto izgradnje toplovodne mreže?

    • Snezana

      15:52 // 13. 12. 2020.

      to je propan gas i to je skupo grejanje.

  • Ouzo

    19:14 // 13. 12. 2020.

    Samo prazne price i predizborne i postizborne ! Sve gore navedeno, planirali su i hteli neki, koji su u ,ili u penziji a neki nisu ni zivi! Nedostajele su,uvek, pare, zelja i inicijativa ! Ni sada nece biti nista od toga, jer mnogi hoce da se ugrade, nema ni sposobnih injzenjera, zamenise ih ovi vecernji, sa strukovnih studija ! Sta je babi milo...

  • Onaj koji zna šta je do sada bilo

    19:12 // 13. 12. 2020.

    Neka oni koji obavljaju vlast u Nišu (SNS, SPS...) od 2012 god. JASNO kažu koja planska dokumenta iz oblasti zaštite ž. s. su realizovana i kom procentu, do sada. GOTOVO NIŠTA. Za šta je potrošen (naš) novac namenjen zaštiti životne sredine? Kakav je završni rečun budžeta grada za svaku od prethodnih 8 god. od kada su navlasti i rukovode našim novcem pa i onim novcem za zaštitu ž. s. DOSTA JE BRE

  • Jurisko

    18:08 // 13. 12. 2020.

    Za većinu navedenih problema, studije izvodljivosti i projekte potražite kod bivšeg gradonačelnika, Bulatovića. On je penzionisan kao zastavnik (srednja škola) u vojsci, a onda kaže da je završio fakultet (u 50-toj godini) i sada kao penzioner i neophodan kadar radi u Elektrodistribuciji. Takođe je i gradski odbornik SNS-a.

  • subvencije za soc slučajeve da, ali za sve koji po članu porodice imaju više od 50m2 nikako

    11:53 // 13. 12. 2020.

    Mnogo je mojih komšija koji poseduje više nekretnina,nije im nikakav problem da se priključe na postojeću gradsku gasovodnu mrežu,osim upotrebne dozvole koja se nije tražila do pre par godina,ali ne žele da prihvate da ugljem i drvima oduzimaju sebi i drugima pravo na zdrav život. Neprihvatljivo mi je da subvenišemo bilo kome,ko ima višak stambenog prostora i nije socijalni slučaj,zamenu kotlova.

    • Snezana

      15:49 // 13. 12. 2020.

      neka omoguce gradjanima prikljucke na gasovodnu mrezu a ne da ih ucenjuju da sami odrade spiskove zainteresovanih a onda ih oderu cenom prikljucka.

  • Mara

    13:07 // 13. 12. 2020.

    Ako neko preživi sve ovo pričaće

  • Milos Dinic

    16:27 // 13. 12. 2020.

    Moze ovo relativno brzo da se resi ako postoji politicka volja. Pored pomenutih stvari u tekstu treba sto hitnije naloziti cevabdzinicama i svim cumuranama da imaju obavezan filter na dimnjaku. Kad to moze u Bugarskoj i Albaniji moze i kod nas. Sramota je da nam centar grada prekriva oblak iz raznih trafika koje spremaju hranu na cumur.

  • Milan

    16:56 // 13. 12. 2020.

    A pelet se dobije od vazduh jel tako zamisljate vi koji ste za njega? Digoste galamu poseceno 10 kedra a prodjite po zaplanje sa vidite koliko je suma pokradena i posecena za taj pelet. Pelet mogu da izvoze i da prodaju u drugi gradovi a drva ne mogu i zato posekose 100 puta vise za pelet nego sto bi sekli za grejanje na drva.

  • Istina

    18:52 // 13. 12. 2020.

    Gde vi ljudi živote, sem da ne verujete ni sopstvenim očima nego čekate da vam Željko Mitrović kaže kako lepo živite?!

  • Petar SNS

    12:49 // 13. 12. 2020.

    Mnoge stvari smo rešili pa ćemo i ovo, to je prioritet i radi se na tome. Asflatirali smo skoro sve ulice, ispred gradske kuće je najlepši parkić deca uživaju a bilo je kritika, uradismo i kružne tokove kojim se opozicija dičila napravismo klinički centar niš nisu mrdnuli 20 godina prethodnici, radimo svaki dan, slušamo glas naroda i tako će biti i dalje makar narednih još 20 godina...

    • Зоран Васиљевић

      13:24 // 13. 12. 2020.

      Петре, одакле си. Мени изгледа да си пао са Марса ако стварно тако мислиш. А то што градите као суманути, али врло неквалитетно је зато што у грађевинским пословима може највише да се угради и украде. А то се односи на напрдњачку братију и ваше људе. Зашто ваш километар пута или квадратни метар објекта кошта скоро дупло више него што би требало. Лопуже једне.

    • Marko Jovanovic

      13:32 // 13. 12. 2020.

      Resili ste 0, gde ste bre asfaltirali sve ulice? :D
      Ej ti ces u KPZ da se ladis malo, pa tamo pricaj ove bajke.

    • Snezana

      15:45 // 13. 12. 2020.

      To ti imas vizije kao tvoj predsednik. Ja vidim samo jad, bedu, beznadje, korupciju, lopovluke i bahate glavonje.

    • ime

      17:23 // 13. 12. 2020.

      Od preksinoc je, zbog covid-a, u klinickom centru moja rodjaka.Preko daljinskog moze da podize i spusta roletne ali je zato prvu noc bila pokrivena sopstvenom jaknom.A zasto Petre? Zato sto Petre imaju daljinski ali nemaju ni cebad ni jastuk pa smo sutradan odneli i jedno i drugo. Zelim da svi vi lazovi licno to dozivite i osetite pa posle nastavite sa lazima koliko hocete

    • TuRb●BOT

      10:44 // 14. 12. 2020.

      Uradi smo !? Da, uradili ste
      Sve cega ste se dotakli unisteno je, pokradeno...Pricaj ti te price Petre nekom drugom.Nikada gore, nikada.

  • Nikola

    08:57 // 14. 12. 2020.

    Secam se da je pre oko 5 god. kroz moju ulicu isao covek koga je poslao grad da uradi anketu koje grejanje se koristi i da li imamo izolaciju i dobru stolariju. Pricao je kako se to radi uz podrsku EU i da ce se davati subvencije za energetsku efikasnost. Evo proslo je 5god a oni sada doneli odluku da ce u narednih nekoliko godina mozda davati subvencije :) Da nije zalosno bilo bi smesno.

  • Limun.

    05:49 // 14. 12. 2020.

    KPDom ima pet kotlarnica na ugalj " Lignit".
    Taj dim je ubica za pluca i oci. Gasovod prolazi pored kpdoma ali u gas ne mogu da se ugradjuju pa zato mute sa tonama uglja.

  • Mara

    21:24 // 13. 12. 2020.

    Strasno

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: