Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 10. 1. 2023.

| Društvo

U Prokuplju i Kuršumliji počele prijave za plivanje za Časni krst

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
plivanje
Prošle godine plivanje organizovano na reci Toplici; Foto: Lj. M.

Svi koji žele da za praznik Bogojavljenje plivaju za Časni krst, mogu da se prijave do 18. januara u crkvi Svetog Prokopija. Iako se ranije plivalo na Rastovničkom jezeru, najsmeliji i najhrabriji Prokupčani će drugu godinu zaredom plivati na reci Toplici, na mestu zvanom Grčki mlin. Kuršumličani će plivanje za Časni krst kao i prethodnih godina, organizovati na gradskom bazenu

Crkvena opština Prokuplje i Udruženje “Bog se javi” kao organizatori pozivaju građane da se prijave jer je, kako kažu, to sveti čin i ispoljava veru i ljubav čoveka prema Bogu.

I dok se u Prokuplju još ne znaju tačna satnica i početak plivanja, Kuršumličani će u bazen skočiti tačno u podne. plivanje Prijava za plivanje na Bogojavljanje do 18. januara; Foto: Lj. M.

Manifestacija i viteška disciplina posvećena hrišćanskoj veri, tradiciji i Časnom krstu, održaće se u četvrtak, 19. januara na Bogojavljenje na gradskom bazenu u Kuršumliji, sa početkom u 12 časova- kažu organizatri iz Turističke organizacije u Kuršumliji.

Prijavljivanje kandidata moguće je u kancelariji Turističke organizacije opštine Kuršumlija ili na broj telefona 027 380 963, do srede 18. januara, a pravo učešća imaju kandidati sa teritorije opštine Kuršumlija.


U Prokuplju se plivanje za Časni krst organizuje deveti, u Kuršumliji trinaesti put

Prokupački gimnazijalac, 18-godišnji Pavle Milanović, prvi je stigao u prošlogodišnjoj trci do Časnog krsta, dok je 2021. zbog pandemije virusa korona otkazano plivanje pa, umesto za najbržeg i najspretnijeg plivača, nagrada je dodeljena prvorođenoj bebi u prokupačkoj zdravstvenoj ustanovi koja se rodila na taj dan.

Od 2014. godine do sada su do Časnog krsta pored Milanovića, stizali 27-godišnji Stevan Gašević iz Prokuplja i to 3 puta 2014., 2016. i 2017., Milan Bulajić, 25-godišnjak iz Prokuplja 2015., a među osvajačima je bila i jedina žena do sada Ivana Roganović 2018., kao i Miloš Simić iz Blaca 2019. i Miljan Stevčić iz Prokuplja 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zanovetalo

    12:02 // 11. 1. 2023.

    Da li je moguce da organizatori ovih manifestacija u Toplici nisu lokalni mocnici SNS-a?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: