Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 14. 4. 2020.

| Društvo

U Prokuplju i Kuršumliji povećan broj obolelih od korona virusa

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
red
I dalje velike gužve ispred marketa, banaka, apoteka; Foto: Lj. M.

Samo u poslednja 24 sata, u Prokuplju je potvrđen korona virus kod 13 novoobolelih, što od početka čini ukupno 43 zaraženih na teritoriji Prokuplja, dok je u Kuršumliji od 29 testiranih na korona virus 10 pozitivniih. Među njima su dva medicinska radnika, pa je broj obolelih u kuršumlijskoj opštini od početka epidemije do danas 21.

U sve četiri opštine u Toplici, do danas je virusom korona zaraženo 77 osoba, a samo u prokupačkoj Opštoj bolnici, na Infektivnom odeljenju trenutno su smeštena 22 pacijenta.

Juče su ponovo primećene veće gužve u gradu, ispred pojedinih marketa, banaka, apoteka, pa apelujemo na građane da ne izlaze iz svojih kuća bez preke potrebe, a ukoliko je neophodno, onda da obavezno nose zaštitnu masku i održavaju distance od 2 metra – apeluju u prokupačkom Kriznom štabu.

Nakon što je pre tri dana od 20 testiranih radnika kuršumlijskog Doma zdravlja, kod njih 7 potvrđeno da su zaraženi virusom korona, rezultati novih testiranja nisu ohrabrujući, ali u ovoj ustanovi tvrde da za sada nema životno ugroženih pacijenata.

Svi pozitivni se dobro osećaju i biće smešteni u karantin. Juče je testirano još 25 osoba i za njih se rezultati očekuju sutra. Do sada je ukupno u Kuršumliji potvrđen 21 slučaj obolevanja od virusa covid-19, a ukupno je do danas testirano 69 osoba – rekla je direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović.

Prema poslednjim informacijama u Blacu, od 32 osobe testirane na korona virus, njih 13 je inficirano, među kojima su najviše radnici Doma za smeštaj odraslih lica ometenih u razvoju u blačkom selu Trbunje, gde je testiranjem 22 osobe, 11 pozitivno na novi virus, 7 zaposlenih i 4 štićenika.

Predsednik Opštine Blace Milan Ćurćić je najavio da će po hitnom postupku biti testirani svi iz ovog Doma i oni koji su bili u kontaktu sa obolelima, ali do danas nema rezultata tih testova.

Jedina opština u Toplici za koju nema ni jedan podatak o broju obolelih ili testiranih je opština Žitorađa, a nadležni odbijaju bilo kakav razgovor na tu temu, upućujući nas na zvanične podatke nadležnog ministarstva zdravlja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    19:27 // 14. 4. 2020.

    Policijski časod petka do ponedeljka je nepotreban i donosi kontra efekat. Ponedeljak i utorak u PK kao vašarski dan !!!

  • Ivan

    17:36 // 14. 4. 2020.

    Nilje povećanje broj ,nego više ne može da se zataškava!
    Ima zaraženih,ali i ne testiranih,ima onih koji su pozitivni i šetaju opušteno....i to medju medicindkim radnicima,a ima nažalost i preminulih!2 medicinske sestre iz Prokupačke bolnice!
    Slava im!

    • Kaljinka

      18:34 // 14. 4. 2020.

      Zašto ne spominju preminule nigde??? pogotovu ako su zdravstveno osoblje aman ljudi? ko to zataskava zašto neko ne reaguje!!?

    • Tamo neko

      09:37 // 15. 4. 2020.

      Za Prokuplje su se skore sve informacije zataškavale i sad kad je virus uzeo maha biće problem veliki.Da je narod znao tačne informacije više bi vodio računa i shvatio bi ozbiljnost situacije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: