Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 7. 3. 2024.

| Društvo

U Prokuplju otvorena kancelarija Poljoprivredne službe

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Prokuplje centar
Otvorena kancelarija nove PSSS u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Nakon što je pre oko mesec dana zbog duga koji prelazi 50 miliona dinara i nenamenski potrošenog novca, Ministarstvo poljoprivrede ugasilo Poljoprivredno-savetodavnu i stručnu službu u Prokuplju, a odmah i otvorilo novu sa sedištem u Kuršumliji, ovih dana je otvoreno istureno odeljenje u Prokuplju, u nekadašnjoj zgradi "Topličanke" u ulici Vasilija Đurovića Žarkog, gde je sedište i Lokalne poreske administracije.

Kancelarije na novoj lokaciji sada Odeljenja kuršumlijske službe biće otvorene svakog radnog dana od 7 do 15 sati.

Poljoprivredni proizvođači u tom vremenu mogu doći i tražiti naš savet, stručnu pomoć, dobiti informacije o subevncijama. Otvoreni smo i za pomoć oko same proizvodnje, zaštite biljaka i svim pitanjima vezanim za poljoprivrednu proizvodnju - kažu u PSSS.

Savetodavci podsećaju da je u toku upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava i da se podnošenje zahteva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji podnosi isključivo elektronskim putem na platformi E-agrar, pa pozivaju poljoprivrednike da im se jave direktno za pomoć oko instaliranja parametara za mobilnu aplikaciju, kako bi na vreme završili taj posao.


Služba u Prokuplju ugašena, dug ostao

Odlukom Ministarstva poljoprivrede početkom ove godine, Prokuplje kao centar Topličkog okruga i sa polovinom od ukupnog broja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u Toplici, ostalo je bez Poljoprivredne stručne i savetodavne službe.

Kao razlog pominju se dugovanja od oko 50 miliona dinara koja je prokupačka služba napravila tokom prethodnih godina, najviše u periodu od 2012. do 2017. godine kada je nenamenski potrošen novac.

Najveći dug je upravo prema osnivaču, nadležnom Ministarstvu poljoprivrede koje je kontrolom utrošenih sredstava u ranijem periodu utvrdilo nepravilnosti, ali iz tog Ministarstva nisu odgovorili na pitanja novinara Južnih vesti kako će nastali dug biti rešen, ko je nenamenski trošio novac i za koje svrhe i najvažnije, da li će neko odgovarati za nenamensko trošenje narodnih para.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    23:10 // 7. 3. 2024.

    Pa bravo,neka naprave sad dug od 80miliona...kada bi to stvarno bila poljoprivredna strucna sluzba,sve bi bilo u redu,i poljoprivreda i subvencije i sluzba.da ne sede sve botovi i retardi,koji su i napravili taj dug od 50miliona.bravo za ekonimski tigar i sns botove!!!SRBIJA SME I MORA DA STANE!!!

  • He he he

    19:14 // 7. 3. 2024.

    Što se zove stručna služba?
    Zašto lepo ne napišete"Služba za udamljavanje"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: