Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 12. 10. 2021.

| Društvo

U Prokuplju počela vakcinacija protiv sezonskog gripa, do kraja nedelje i u Vranju, u Leskovcu od sledeće

Autor:M. D, Lj. M, M. M. Izvor:Južne vesti
vakcinacija
Do kraja nedelje počinje vakcinacija i u Vranju, od ponedeljka i u Leskovcu; foto: A. Kostić

Nakon Niša, gde je imunizacija protiv sezonskog gripa počela u ponedeljak, od danas se mogu vakcinisati i stanovnici Topličkog okruga. Torlakove vakcine dobio je i vranjski Zavod za javno zdravlje, pa očekuju da će sa vakcinacijom početi do kraja ove nedelje, dok će u Jablaničkom okrugu početi sledećeg ponedeljka.

Toplički okrug je za sada dobio oko 800 vakcina, a kao i svake godine, prioritet su hronični pacijenti.

Vakcina se od danas može primiti u prokupačkom Domu zdravlja, a određenim danima u u ambulantama na teritoriji grada, kao i u seoskim ambulantama u Džigolju, Beloljinu, Maloj i Velikoj Plani i Žitnom potoku.

Vranjski Zavod za javno zdravlje dobio je Torlakovu trovalentnu vakcinu koja je namenjena uzrastu od 18 do 65 godina, a prema rečima epidemiologa Slađana Stankovića iz “Batuta” su najavili da će do kraja nedelje stići i četvorovalentna vakcina kojom mogu da se vakcinišu i deca starija od 6 meseci.

Zavod je Domovima zdravlja u okrugu distribuirao vakcine i u toku su organizacione pripreme da bismo znali na koji način će vakcinacija biti sprovedena. Ali vakcinacija će početi u toku ove nedelje - kaže Stanković.

Prema rečima pomoćnika Doma zdravlja u Leskovcu Časlava Nedeljkovića, očekuje se da za potrebe Jablaničkog okruga stigne oko 6.000 doza vakcina protiv sezonskog gripa, a imunizacija bi trebalo da počne u ponedeljak.

Za sada nije odlučeno da li će biti elektronskih prijava. Najverovatnije da će se vakcinacija protiv sezonskog gripa odvijati u hali “Partizan” gde se ljudi vakcinišu i protiv kovida. Ono što je sigurno, da će doze biti raspoređene i po ambulantama - kaže Nedeljković.

Prioritet u vakcinaciji protiv sezonskog gripa imaju trudnice, osobe sa hroničnim bolestima pluća i srca, malignim oboljenjim, kao i zdravstveni radnici i oni koji su smešteni ili zaposleni u socijalno-zdravstvenim ustanovama.

Podsetimo, Nišlije vakcinu protiv sezonskog gripa mogu da prime u centralnom objektu Doma zdravlja od 7:30 do 19:30 sati, kao i u gradskim i seoskim zdravstvenim stanicama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Filozof

    22:45 // 12. 10. 2021.

    Zar grip nije iskorenjen?
    Prosle zime u nasoj zemlji nije zabelezen nijedan slucaj dok je struka tvrdila da vakcina protiv Covid-a stiti i od sezonskog gripa ...

  • slavko

    17:08 // 12. 10. 2021.

    Kad je vakcinacija protiv crvenog vetra i besnila,pitam za drugara?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: